Yves Bruynen (29) met dé heilig graal der Pokémonkaarten.
Volledig scherm
PREMIUM
Yves Bruynen (29) met dé heilig graal der Pokémonkaarten. © Photo News

Yves (29) vindt zeldzame Pokémonkaart: “Ik wees al bod af van 415.000 euro. Te weinig”

Met 65 miljoen zijn ze, de Pokémonverzamelaars. Maar het is Yves Bruynen (29) uit Hoogstraten die de zeldzaamste Pokémonkaart ter wereld beet heeft. Hij betaalde 200 euro voor het pakje waarin hij de kaart vond, nu is de kaart bijna een half miljoen euro waard. En dat bedrag zal in de toekomst nog fors oplopen. “Ik heb de heilige graal gevonden”.

22 reacties

 • Bart Blommaart

  1 jaar geleden
  Een Pokémonkaart en een schilderij net hetzelfde? Ik dacht het niet. In een schilderij toont de kunstenaar zijn talent, creativiteit en vakmanschap. Het is bovendien een uniek stuk. Een Pokémonkaart is een stukje bedrukt karton, meestal in enorme hoeveelheden gedrukt, deze toevallig in beperkte oplage. Akkoord dat die wat meer waard is voor verzamelaars, maar bijna een half miljoen euro? En dat bedrag nog afwijzen oo... Da's er ver over, in Antwerpen zeggen we dan: "da's bij z'n haar getrokken".
 • mutley dastardly

  1 jaar geleden
  Als je zoveel poen kan krijgen - doe dat dan van de hand. Eens de rage door is - krijg je nog geen eurocent meer, want dat karton is niks waard. Alles is waard wat de zot er wil voor geven!
 • Mike Matusao

  1 jaar geleden
  ik geef er nog een euro voor
 • Tom Van Calster

  1 jaar geleden
  Tja, schilderijen worden ook verkocht voor miljoenen. Net hetzelfde.
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Alles is zo veel waard, zoals de gek er voor wil geven.
 1. ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditionele rondje!”
  PREMIUM
  Bouwel

  ‘Charel van’t Toreke’ (63) tapt al 38 jaar tot in de vroege uurtjes pinten in z’n kroeg: “Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie? Het traditione­le rondje!”

  Een monument in Bouwel? Dan hebben we het ongetwijfeld over café ‘t Toreke, ergens diep verscholen in de schaduw van de kerk. Maar net zoals deze volkskroeg is ook de man achter de tapkraan in de Grobbendonkse deelgemeente een monument te noemen. Charel Cloos (63) zwaait al 38 jaar de plak in deze Bouwelse parel, niet verwonderlijk dat het hele dorp - en zelfs de wijde omgeving rond de deelgemeente van Grobbendonk - de goedgeluimde man beter kent als ‘De Charel van ‘t Toreke’. “En ik kom hier nog altijd even graag naartoe als de eerste dag dat ik hier achter de toog stond”, weet hij. “Een dagske verlof pakken en iemand anders de kroeg laten overnemen? Daar doe ik niet aan mee. Voilà, voilà!”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.