Tom Dierckx van Brouwerij31 heeft zijn eerste biertje gelanceerd. De tripel volgt over een tweetal maanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Dierckx van Brouwerij31 heeft zijn eerste biertje gelanceerd. De tripel volgt over een tweetal maanden. © Toon Verheijen

Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrouwerij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”

WortelMet Brouwerij Sterkens en de Scheldebrouwerij heeft Hoogstraten al twee bekende brouwers (Sterkens laat al wel jaren brouwen buiten Hoogstraten), maar de twee krijgen er nu een klein broertje bij. Tom Dierckx en zijn vrouw en twee dochters hebben Brouwerij31 - Three Girls and 1 Boy boven de doopvont gehouden. “Ik ben al zo'n tien jaar bezig met brouwen. Toen enige tijd geleden een fles zelf gebrouwen stout ontplofte in onze pasgeverfde keuken, vond mijn vrouw het welletjes en moest ik met mijn brouwketels naar buiten”, lacht Tom. Lees hier meer verhalen over Kempense brouwerijen.

 1. Aftellen naar 8 mei: bij deze 10 restaurants in de regio kan je al zeker terecht voor dat langverwachte terrasje
  PREMIUM
  Kempen-Mechelen

  Aftellen naar 8 mei: bij deze 10 restau­rants in de regio kan je al zeker terecht voor dat langver­wach­te terrasje

  Heel België kijkt reikhalzend uit naar zaterdag 8 mei. Vanaf dan mogen we met onze kleine bubbel van vier weer genieten op de terrasjes, al moet de horeca verplicht sluiten om 22 uur. Maar na zoveel maanden onze favoriete restaurants te moeten missen, kan zelfs dat het plezier niet bederven. Voor wie nog geen reservatie heeft gemaakt, geven we hier alvast tien adresjes mee voor een gezellige avond op het terras. Smakelijk!
 2. Gemeenteschool hele week dicht door coronabesmetting en leerkrachtentekort
  Hoogstraten

  Gemeente­school hele week dicht door coronabe­smet­ting en leer­krachten­te­kort

  De Gemeenteschool in Hoogstraten sluit vanaf maandagnamiddag voor de rest van de week de deuren. Één van de leerlingen is namelijk besmet met het coronavirus en kwam de afgelopen dagen in de kinderopvang in contact met heel wat leerlingen uit verschillende klassen. Tot nu toe testten drie kinderen positief en werden twee klassen in quarantaine geplaatst. Bovendien kampte de school daarvoor al met organisatorische problemen door een tekort aan leerkrachten.
 3. Waarom grasbalen in Loenhout plots gewikkeld zijn in roze plastic: “Al drie vrouwen van collega’s gestorven aan die ziekte”
  Loenhout

  Waarom grasbalen in Loenhout plots gewikkeld zijn in roze plastic: “Al drie vrouwen van collega’s gestorven aan die ziekte”

  In de velden aan Het Boerenijsje in Loenhout (Wuustwezel) springen de grasbalen in het oog. Niet omdat ze gigantisch groot zijn, maar wel vanwege de roze plastic errond. Het initiatief komt van Annie Rombouts (58), die samen met haar man Jos Van Dijck (59) werken in opdracht van boeren uitvoert. Per rol roos plastic gaat er drie euro naar instellingen die zich inzetten voor de strijd tegen kanker. “Het is een eerbetoon aan drie vrouwen van collega-loonwerkers uit de buurt, die we aan kanker verloren zijn”, vertelt Annie.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek