Friterie De Jacthoorn voorziet extra meeneemgerechten.
Volledig scherm
PREMIUM
Friterie De Jacthoorn voorziet extra meeneemgerechten. © RV

Winkels sluiten de deuren, politie Noorderkempen werkt enkel op afspraak, en waar kan je eten afhalen of laten thuisleveren in Hoogstraten

Meer en meer winkeluitbaters in Hoogstraten nemen zelf de beslissing om hun zaak voorlopig te sluiten. Verschillende handelszaken in het centrum doen dat of nemen beperkende maatregelen naar klanten toe. Onze foodjournalisten gingen op pad en gingen na wat de verschillende takeaway -mogelijkheden zijn in jouw buurt. 

 1. Inwoners ijveren voor bescherming Rozenkranspark als onroerend erfgoed: “Hoe meer aanvragen, hoe groter kans op slagen”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Inwoners ijveren voor bescher­ming Rozenkrans­park als onroerend erfgoed: “Hoe meer aanvragen, hoe groter kans op slagen”

  Vanuit verschillende hoeken worden de voorbereidingen getroffen om een beschermingsaanvraag in te dienen voor het Rozenkranspark/Heilig Bloedpark achter de site Pax. Zo’n bescherming kan het dossier van het nieuwe cultuurhuis beïnvloeden aangezien in de leidraad voor de ontwerpers het behoud van het parkje niét is opgenomen. Het stadsbestuur heeft alvast een historische nota ontvangen over het parkje, maar wil géén standpunt innemen. Lees alles over het Rozenkranspark en de ondergrondse parking in ons dossier.
 2. Kandidaat-ontwerpers cultuurhuis kunnen aan de slag, maar dossier blijft voor tegenkanting zorgen
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Kandidaat-ontwerpers cultuur­huis kunnen aan de slag, maar dossier blijft voor tegenkan­ting zorgen

  De gemeenteraad heeft – met oppositie tegen meerderheid – het licht op groen gezet voor de ‘gunningsleidraad’ voor het nieuwe cultuurhuis op de site Pax. De kandidaten uit de eerdere selectieprocedure zullen nu op basis van die leidraad een ontwerp indienen. De oppositie en ook de actiegroep Red het Rozenkranspark kanten zich nog altijd tegen de te grootse plannen en de verkeersimpact. Ondertussen is er zelfs een nieuwe actiegroep ‘Hoogstraten staat seffens stil’ ontstaan.
 3. Bedrijf dat grote, mobiele ventilatoren verkoopt, heeft wind in de zeilen: “We toeren heel Vlaanderen en Nederland rond”
  Meer

  Bedrijf dat grote, mobiele ventilato­ren verkoopt, heeft wind in de zeilen: “We toeren heel Vlaanderen en Nederland rond”

  Pieter Backx en Alan Meesschaert lanceerden midden in de coronacrisis Windmakerz. Met hun start-up stellen ze zelf grote ventilatoren samen om grote ruimtes te verluchten. Hun concept sloeg aan en nu trekken de ondernemers door heel Vlaanderen én Nederland met hun ventilatoren. Zelfs de vader van Club Brugge-voetballer Noa Lang heeft er zich een aangeschaft.