Alan Meesschaert en Pieter Backx bij een van hun 'Windmakerz'.
Volledig scherm
Alan Meesschaert en Pieter Backx bij een van hun 'Windmakerz'. © Toon Verheijen

Windmakerz kan aanvragen amper bijhouden voor ventilatoren: “We dachten dat de winter een stille periode zou zijn, maar het is blijkbaar meer dan een seizoensproduct”

Hoogstraten/KapellenDe start-up Windmakerz heeft de voorbije weken de ene na de andere vraag gekregen voor hun ventilatoren die ze afgelopen zomer lanceerden. Zeker nu de coronacrisis nog lang niet voorbij lijkt te zijn en de klemtoon nog altijd ligt op ventileren, krijgen ze meer en meer vraag. Zelfs vanuit scholen komen er vragen. “We hadden verwacht dat dit een stille periode zou zijn, maar het tegendeel is waar. Eén klant stond er zelfs op een voorschotfactuur te betalen uit angst dat we niet zouden kunnen leveren”, zegt Alan Meesschaert.

 1. Hoogstraten Hoogst Hartelijk: stad lanceert nieuwe huisstijl én ambitieus plan om zich aantrekkelijker te maken
  Hoogstraten

  Hoogstra­ten Hoogst Hartelijk: stad lanceert nieuwe huisstijl én ambitieus plan om zich aantrekke­lij­ker te maken

  Een rode pointer als tweede ‘o’ in Hoogstraten, de baseline hoogst hartelijk en de pointer die afhankelijk van het thema waarover het gaat anders wordt ingevuld zoals een aardbei/hartje als het over toerisme gaat. Dat is de verrassend frisse en jonge nieuwe huisstijl die de stad vanaf nu zal gebruiken. In tegenstelling tot veel andere steden en gemeenten, is het ook ontworpen en bedacht door Hoogstratenaren zelf. “Achter het nieuw logo zit ook een heel plan waarmee we ons stadje nu en de komende jaren op de (wereld)kaart willen zetten”, klinkt het bij het stadsbestuur.
 2. Steenbakkerijsite SAS ondergaat metamorfose tegen 2025: 59 woningen en appartementen, plein en landschapspark
  PREMIUM
  Sint-Jozef Rijkevorsel

  Steenbakke­r­ij­si­te SAS ondergaat metamorfo­se tegen 2025: 59 woningen en appartemen­ten, plein en landschaps­park

  De bedrijven Proland, Vanhout.pro en AWG Architecten zijn door de gemeente aangeduid om het woonproject te realiseren op de voormalige steenbakkerijsite SAS in Sint-Jozef Rijkevorsel. Op de site van 3,6 hectare groot komen 27 woningen, 24 appartementen en acht lofts met daarnaast ook beperkt nog wat commerciële ruimte. Het landschapspark neemt 1,7 hectare in van het totaal. Als alles naar wens verloopt, moeten de eerste bewoners tegen 2025 de site SAS bevolken.
 1. Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activiteiten voor je uit in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activitei­ten voor je uit in de provincie Antwerpen

  Vlaanderen en Nederland vieren in 2022 de tiende editie van de Poëzieweek. Overal in het Nederlandse taalgebied organiseren scholen en liefhebbers tal van evenementen die poëzie in de kijker moeten zetten. Het thema van dit jaar is ‘natuur’. Wij selecteerden voor jou alvast 6 epische activiteiten in de provincie Antwerpen om lyrisch van te worden.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.