Thijs Brosens, een 26-jarige man met het syndroom van down, wil zoveel mogelijk blikjes verzamelen, pletten, ze verkopen en dan het geld schenken aan twee goede doelen.
Volledig scherm
Thijs Brosens, een 26-jarige man met het syndroom van down, wil zoveel mogelijk blikjes verzamelen, pletten, ze verkopen en dan het geld schenken aan twee goede doelen. © Toon Verheijen

Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel

MeerleThijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...

 1. En daar is supermarkt nummer 7 voor Rijkevorsel: Colruyt heeft plannen voor vestiging op site Breebos tegen 2024
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  En daar is supermarkt nummer 7 voor Rijkevor­sel: Colruyt heeft plannen voor vestiging op site Breebos tegen 2024

  Warenhuisketen Colruyt heeft concrete plannen om een gloednieuwe vestiging te openen op de site Breebos in Rijkevorsel. Het heeft een princiepsakkoord met de eigenaar van de gronden, maar die moet eerst nog een omgevingsvergunning aanvragen. De geruchten dat de Colruyt in Hoogstraten zou sluiten, worden de kop ingedrukt. “Die winkel blijft zeker bestaan”, klinkt het. Als de winkel van Colruyt er komt op Breebos, zou dat de zevende supermarkt zijn in Rijkevorsel.
 1. Burgemeester wil intrede Sinterklaas niet verbieden: “Kinderen hebben het al zwaar genoeg gehad”
  Hoogstraten

  Burgemees­ter wil intrede Sinter­klaas niet verbieden: “Kinderen hebben het al zwaar genoeg gehad”

  Sinterklaas komt zaterdag zoals gepland naar Hoogstraten. Hij wordt er rondgereden met een huifkar en aan het stadhuis zullen zijn Zwarte Pieten het nodige snoepgoed uitdelen. Op de schoot zitten zal helaas niet kunnen. “Het gaat gewoon door in aangepaste vorm. Ik heb geen zin om alles af te pakken”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft). Tenzij het overlegcomité van morgen daar uiteraard anders over beslist.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.