Thijs Brosens, een 26-jarige man met het syndroom van down, wil zoveel mogelijk blikjes verzamelen, pletten, ze verkopen en dan het geld schenken aan twee goede doelen.
Volledig scherm
Thijs Brosens, een 26-jarige man met het syndroom van down, wil zoveel mogelijk blikjes verzamelen, pletten, ze verkopen en dan het geld schenken aan twee goede doelen. © Toon Verheijen

Wie helpt Thijs? Man met down wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen voor het goede doel

MeerleThijs Brosens (26) uit Meerle (Hoogstraten) doet een oproep: hij wil zoveel mogelijk blikjes inzamelen, ze zelf pletten en daarna verkopen aan een ijzerhandelaar om daarna het geld te schenken aan twee goede doelen: de Slinger in Wortel en voor de opleiding van blindengeleidehonden. Een beetje ook een eerbetoon aan zijn mama Marleen die in augustus overleed en heel actief was als vrijwilligster. Plastic dopjes zijn overigens ook welkom. En als er nog iemand is die Thijs wil helpen om nog beter accordeon te spelen? En hij heeft nog dromen...

 1. En daar is supermarkt nummer 7 voor Rijkevorsel: Colruyt heeft plannen voor vestiging op site Breebos tegen 2024
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  En daar is supermarkt nummer 7 voor Rijkevor­sel: Colruyt heeft plannen voor vestiging op site Breebos tegen 2024

  Warenhuisketen Colruyt heeft concrete plannen om een gloednieuwe vestiging te openen op de site Breebos in Rijkevorsel. Het heeft een princiepsakkoord met de eigenaar van de gronden, maar die moet eerst nog een omgevingsvergunning aanvragen. De geruchten dat de Colruyt in Hoogstraten zou sluiten, worden de kop ingedrukt. “Die winkel blijft zeker bestaan”, klinkt het. Als de winkel van Colruyt er komt op Breebos, zou dat de zevende supermarkt zijn in Rijkevorsel.
 1. Parenclub Club Amai opent deuren uur vroeger om van alle klanten CST te controleren én zelftest te laten afnemen: “Mét mondmasker zou het voor ons weer deuren dicht zijn”
  Meer

  Parenclub Club Amai opent deuren uur vroeger om van alle klanten CST te controle­ren én zelftest te laten afnemen: “Mét mondmasker zou het voor ons weer deuren dicht zijn”

  Bij parenclub Club Amai wachtten ze gespannen af wat de extra maatregelen zouden betekenen voor hun. Nu het mondmasker niet verplicht is voor wanneer een zelftest wordt afgenomen, halen ze toch een beetje opgelucht adem “We hebben heel veel zelftesten gekocht. Klanten zullen dus eerst groen licht moeten krijgen én een negatieve test afleggen. Pas dan mogen ze binnen.”