De wagen boorde zich in het smeedijzeren hekwerk rond de woning aan de Lodewijk De Konincklaan.
Volledig scherm
De wagen boorde zich in het smeedijzeren hekwerk rond de woning aan de Lodewijk De Konincklaan. © RV

Wagen boort zich in smeedijzeren hekwerk, inzittenden vluchten te voet weg: “Een enorme klap, wat als dit op een schooldag gebeurde?”

HoogstratenIn de Lodewijk De Konincklaan in Hoogstraten heeft een wagen zich in een smeedijzeren hekwerk geboord. De inzittenden zijn na het ongeval op de vlucht geslagen. Te voet, welteverstaan, want het hekwerk had zich volledig in de wagen geplooid. De wagen van Ann Van Der Voort werd geraakt vlak voor de klap. Ze stond perplex toen ze de daders de benen zag nemen. “Misschien zijn er toch nog getuigen die iets gezien hebben”, hoopt Ann.

 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.
 2. 3.000 drijvende zonnepanelen op waterbassin van tomatenteler leveren groene stroom voor buren van vleesverwerkend bedrijf: “Samen besparen op water en energie”
  PREMIUM
  Meer/Wuustwezel

  3.000 drijvende zonnepane­len op waterbas­sin van tomatente­ler leveren groene stroom voor buren van vleesver­wer­kend bedrijf: “Samen besparen op water en energie”

  De bedrijven Meer Fresh Products, vleesverwerkend bedrijf Comeco en Connectum uit Wuustwezel hebben de handen in elkaar geslagen voor een uniek project waarbij ze water en energie uitwisselen. Op een van de waterbassins van Meer Fresh Products liggen 3.000 drijvende zonnepanelen. Connectum, ook wel gekend als het bedrijf achter de bouwblokjes CLICS, creëerde daarvoor een unieke kubus uit gerecycleerd materiaal waardoor er veel minder water verdampt, en dus minder water nodig is. Comeco gebruikt op zijn beurt de opgewekte energie. Ministers Annelies Verlinden en Jo Brouns (beiden CD&V) waren alvast onder de indruk.
 1. Straat in naam van architect en verzetsstrijder Marcel Rosiers officieel ingehuldigd: “Zijn goede daden in de oorlog werden hem uiteindelijk fataal”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Straat in naam van architect en verzets­strij­der Marcel Rosiers officieel ingehul­digd: “Zijn goede daden in de oorlog werden hem uiteinde­lijk fataal”

  Nabestaanden van Marcel Rosiers, overleden in Sarau in april ’45, hebben de Marcel Rosiersstraat in de verkaveling Zuid-Oost ingehuldigd. Architect, leerkracht, de man die de ‘vakschool’ groot maakte en oprichter van het Rode Kruis. Maar vooral: actief in het Verzet bij de ‘Witte Brigade’ en dat werd hem uiteindelijk fataal. Marcel Rosiers overleed op 52-jarige leeftijd na een ‘dodenmars’. “Doe mijn groeten aan vrouw en kinderen , zeg hun dat ik sterf op vreemde grond met mijn gedachten bij hen”, moeten een van zijn laatste woorden geweest zijn.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.