De oude hoeve waar nu jeugdhuis 't Slot is gevestigd komt in handen van de stad.
Volledig scherm
De oude hoeve waar nu jeugdhuis 't Slot is gevestigd komt in handen van de stad. © Toon Verheijen

Vlaams geld voor Hoogstraatse jeugdinfrastructuur

HoogstratenDe Vlaamse regering trekt vier miljoen euro uit om te investeren in gemeentelijke of stedelijke projecten op vlak van jeugdinfrastructuur. In de lijst van 25 gekozen projecten, komt Hoogstraten twee keer voor. De renovatie van 't Slot in Wortel kan rekenen op zo'n 50.000 euro en de jeugdlokalen op Den Dijk zijn goed voor 112.000 euro.

 1. REPORTAGE. Toon Van Dun (68) en Herman Herrijgers (58) kruipen nog één keer samen achter de draaitafel van 't Fortuin: “We waren als broers voor elkaar”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Toon Van Dun (68) en Herman Herrijgers (58) kruipen nog één keer samen achter de draaitafel van 't Fortuin: “We waren als broers voor elkaar”

  Aftellen doen ze in Meer en omstreken. ’t Fortuin keert op 1 april terug naar de prille roots van het discotheekleven. Achter de draaitafel: Toon Van Dun en Herman Herrijgers als pioniers, aangevuld met Jan Voerman die er later verzeild geraakte. “We hadden op een avond een afzegging en we vroegen Toon om te komen draaien. Het kot was nadien te klein”, lacht Herman Herrijgers. De jaren ‘60, '70 en ‘80 zullen herleven met de ‘Jeans On Reunion’.
  Meer
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. Na bistrobar, frituur én hotel, voegen drie jonge ondernemers nu ook versmarkt aan lijstje toe: “Bij De Jachthoorn draait alles rond pure ambacht”
  PREMIUM

  Na bistrobar, frituur én hotel, voegen drie jonge onderne­mers nu ook versmarkt aan lijstje toe: “Bij De Jachthoorn draait alles rond pure ambacht”

  Bistrobar-friterie-hotel De Jachthoorn gaat uitbreiden met een versmarkt. Het wordt de combinatie tussen een beenhouwerij en een bakkerij. Voor het bakkersgedeelte slaan ondernemers Ben Van den Zegel, Seppe Vinckx en Maarten Aerts de handen in elkaar met de gerenommeerde bakkerij Dellafaille uit Schoten. Ze zullen de bakkerij gebruiken van Joost Muësen die binnenkort zijn zaak sluit. “Hiermee is het verhaal helemaal rond”, zegt het drietal.
  Hoogstraten