Een beeld van de boerderij tijdens de inval in oktober 2015.
Volledig scherm
Een beeld van de boerderij tijdens de inval in oktober 2015. © Foto Wiggenraad

Vier jaar cel voor ‘laborant’ in amfetaminelab

MinderhoutDe 49-jarige Wilhelmus D.L. uit Tilburg heeft een gevangenisstraf van vier jaar gekregen én een boete van 12.000 euro voor zijn betrokkenheid bij de uitbating van een amfetaminelabo in een schuur aan Achteraard in Minderhout. In dezelfde zaak kreeg boer A.B. eerder al eens vier jaar cel.

 1. Gemeenteschool hele week dicht door coronabesmetting en leerkrachtentekort
  Hoogstraten

  Gemeente­school hele week dicht door coronabe­smet­ting en leer­krachten­te­kort

  De Gemeenteschool in Hoogstraten sluit vanaf maandagnamiddag voor de rest van de week de deuren. Één van de leerlingen is namelijk besmet met het coronavirus en kwam de afgelopen dagen in de kinderopvang in contact met heel wat leerlingen uit verschillende klassen. Tot nu toe testten drie kinderen positief en werden twee klassen in quarantaine geplaatst. Bovendien kampte de school daarvoor al met organisatorische problemen door een tekort aan leerkrachten.
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Burgemeesters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweerlui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Burgemees­ters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweer­lui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”

  Het was een hels weekend voor de bijna 200 brandweerlui die dagenlang in de weer zijn geweest om de enorme verwoestende brand op het Groot Schietveld de kop in te drukken. De gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht zijn hen enorm dankbaar, maar net zo goed de politie, de medische hulpdiensten als de geëvacueerde bewoners of cateraars die voor eten zorgden. “Maar laat ons vooral ook lessen trekken en samen met Defensie bekijken hoe we moeten omgaan met dit waardevolle natuurgebied”, vertellen burgemeesters Sven Deckers (N-VA) en Dieter Wouters (CD&V).
 2. DOSSIER. Stad wil bijkomende zones voor sport en recreatie vastleggen voor de toekomst
  PREMIUM
  Hoogstraten/Minderhout/Meer/Wortel

  DOSSIER. Stad wil bijkomende zones voor sport en recreatie vastleggen voor de toekomst

  De stad organiseert tot begin juli een informatieronde over de startnota’s van drie belangrijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (RUP) die het wil opmaken. Het gaat om een permanente parking voor De Mosten, een toekomstvisie op de uitbreiding van de sportsite Wereldakker, en een uitbreiding en rechtzekerheid voor de de sportzone van Minderhout VV en TC Langenberg in Wortel. De inspraakronde loopt tot 1 juli. Belangrijk: er wordt niets onteigend.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas