Culturele events vinden voorlopig meestal plaats in de Rabboenizaal Spijker.
Volledig scherm
Culturele events vinden voorlopig meestal plaats in de Rabboenizaal Spijker. © Ton Wiggenraad

Verschillende klassen in secundair onderwijs in quarantaine

HoogstratenIn verschillende secundaire scholen in Hoogstraten zijn er de voorbije dagen positieve gevallen met corona opgedoken. Enkele klassen zijn in quarantaine geplaatst. In het VITO blijft het aantal besmettingen beperkt. 

 1. Kempense huishoudhulpen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”
  PREMIUM
  Kempen

  Kempense huishoud­hul­pen schreeuwen om hulp: “Je moet gewoon aanvaarden dat je corona zal krijgen, anderen zal besmetten en dat er mensen zullen sterven”

  Dat de horeca kreunt onder de coronacrisis horen we al maanden, maar uit de hoek van de huishoudhulpen bleef het opvallend stil. Tot nu. Drie Kempense huishoudhulpen getuigen over de onveilige werkomstandigheden, het gesjoemel met tijdelijke werkloosheid en het onbegrip van veel klanten. “Het is gewoon niet veilig”, vertelt huishoudhulp Joke Swaelen. “Klanten beseffen niet dat wij met heel veel mensen in contact komen.”
 2. Horeca weer open op 1 mei: “Het is nog lang, maar we kijken er zo hard naar uit”
  PREMIUM
  Hoogstraten/Merksplas/Kasterlee

  Horeca weer open op 1 mei: “Het is nog lang, maar we kijken er zo hard naar uit”

  De horeca heeft eindelijk een perspectief gekregen en de rode draad is de opluchting alom want een sluiting van tegen 1 mei bijna acht maanden heeft zwaar gewogen en weegt nog altijd zwaar. Veel horecazaken wachten ook bang af, want de besmettingscijfers zullen ook nog moeten dalen. “Maar laat ons positief blijven en hopen dat we vanaf 1 mei weer voor goed open mogen blijven”, klinkt het.
 3. Eén op vier Vlaamse gemeenten bespaart op investeringen door coronacrisis: wat doet uw gemeente?
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Stabroek/Kapellen/Brasschaat/Schoten/Schilde/Malle/Zoersel

  Eén op vier Vlaamse gemeenten bespaart op investerin­gen door coronacri­sis: wat doet uw gemeente?

  Uit een onderzoek van de UGent en Radio2 blijkt dat één op de vier Vlaamse gemeenten geplande investeringen on hold zetten of zelfs volledig schrappen. Onder meer Brasschaat zit in dat geval, maar gemeenten als Brecht, Wuustwezel, Schoten en Kapellen besparen dan weer niet. Ook in Stabroek, Schilde, Zoersel en Malle hoeft dat voorlopig niet, al laten deze gemeenten weten extra waakzaam te zijn voor verdere effecten van de coronacrisis.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen