De herdenking van de Slag bij Hoogstraten in Minderhout onder leiding van Ron Van Dyck.
Volledig scherm
De herdenking van de Slag bij Hoogstraten in Minderhout onder leiding van Ron Van Dyck. © Toon Verheijen

‘Vergeten Veldslag’ van 1814 herdacht in Minderhout

MinderhoutDe ‘Pommersches Landwehr’ heeft dit weekend een herdenking gehouden van de Slag bij Hoogstraten. De ‘Vergeten Veldslag’ zoals hij ook wel eens genoemd wordt, was een van de zwaarste en bloedigste veldslagen in de tijd van Napoleon. Rond en zelfs in de kerk van Minderhout werd een hevige strijd gevoerd. “Wij willen voortaan jaarlijks dit belangrijk stukje geschiedenis herdenken", zegt Ron Van Dyck.

  1. Van de droomhuisjes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”
    PREMIUM
    Balen/Lommel/Antwerpen

    Van de droomhuis­jes in uw tuin naar een eigen pretpark: maak kennis met Siemon (31) en Lars (26). “Onze teamleden zijn minstens even zot als wijzelf”

    Ze bouwden voor al droomhuisjes voor klein en groot en konden Studio 100 als klant strikken om attracties aan te kleden. Nu volgt een nieuwe mijlpaal voor het bedrijfje Eye-Opener van Siemon en Lars: ze willen een eigen indoorpretpark creëren, een ‘belevingswereld’ waar magie en fantasie centraal staan. “We zitten op een rollercoaster en hij lijkt maar niet te stoppen”, glimlacht het creatieve duo.