De vrachtwagen werd 's nachts aangetroffen aan de Ekerse putten.
Volledig scherm
De vrachtwagen werd 's nachts aangetroffen aan de Ekerse putten. © Marc De Roeck

Van 7 jaar cel naar vrijspraak voor dumping drugsafval aan Ekerse Putten

Hondenfokker Jimmy D. uit Meerle is vrijgesproken voor het dumpen van chemisch afval in de Ekerse Putten. In eerste aanleg was de man nog veroordeeld tot 7 jaar cel. Twee andere verdachten werden wél veroordeeld. 

 1. Aardbeienteler Raf Quirijnen krijgt premier De Croo over de vloer: “Met extra maatregelen zijn we coronacrisis toch goed door gesparteld”
  Loenhout/Hoogstraten

  Aardbeien­te­ler Raf Quirijnen krijgt premier De Croo over de vloer: “Met extra maatrege­len zijn we coronacri­sis toch goed door gesparteld”

  Voor de tuinbouwsector en dus zeker ook de aardbeitelers was het coronajaar zeker geen evidentie omdat zij veelal beroep doen op seizoensarbeiders. Maar dankzij inspanningen van de overheid en de Boerenbond, hebben de meeste bedrijven zich toch door de moeilijke periode kunnen sleuren. “We hebben alle aardbeien kunnen plukken die we wilden plukken", lacht Raf Quirijnen.
 2. deSter maakt mondmaskers met een gedicht van stadsdichter Michiel Van Opstal op verpakking
  Hoogstraten

  deSter maakt mondmas­kers met een gedicht van stadsdich­ter Michiel Van Opstal op verpakking

  Het bedrijf deSter, gespecialiseerd in de productie van bestek en verpakkingen voor de luchtvaartsector, schakelde tijdens de voorbije coronacrisis over naar de productie van chirurgische mondmaskers. Samen met stadsdichter Michiel Van Opstal is er nu een ‘limited edtion’ met een gedicht op de verpakking. Premier Alexander De Croo (Open Vld) mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.