De Civiele Bescherming sloot de Beeksestraat af om de gigantische hoeveelheid chemisch materiaal op te ruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Civiele Bescherming sloot de Beeksestraat af om de gigantische hoeveelheid chemisch materiaal op te ruimen. © vtt

‘Uitbaters’ van gigantisch drugslabo in boerderij riskeren tot 8 jaar cel: “Erf stond vol plassen chemisch afval en water van gracht was gitzwart”

Meer/RijkevorselHet Openbaar Ministerie vordert celstraffen tot acht jaar voor de negen leden van een drugsbende die schuilging achter een van de grootste drugslabo’s ooit. Het lab werd in de zomer van 2018 opgedoekt in een boerderij in de Beeksestraat in Meer. Op het moment van de inval stonden er maar liefst 11 ton aan chemische stoffen voor de aanmaak van de synthetische drugs. De bende zou er meer dan twee miljoen euro mee verdiend hebben.

  1. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Hoogstraten een cultureel centrum? En wat met de extra randparkings? Wordt er iets gedaan aan de mobiliteit in voornamelijk het stadscentrum?
    PREMIUM
    Hoogstraten

    BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Hoogstra­ten een cultureel centrum? En wat met de extra randpar­kings? Wordt er iets gedaan aan de mobiliteit in voorname­lijk het stadscen­trum?

    De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Hoogstraten. Een stadje met plannen voor een nieuw cultuurcentrum en een ondergrondse parking, al lijkt daar nu plan B op tafel te liggen met randparkings.