Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Twintiger tot twee keer toe betrapt met drugs

HoogstratenEen 22-jarige man uit Ronse riskeert een bijkomende gevangenisstraf van 4 maanden. Hij werd voor een tweede keer betrapt met drugs in de gevangenis in Wortel (Hoogstraten).

 1. Dierenartsen A Plus open hypermoderne praktijk: “Wij doen bijna alles, maar een huisdier zal nooit een nummer zijn”
  Hoogstraten

  Dierenart­sen A Plus open hypermoder­ne praktijk: “Wij doen bijna alles, maar een huisdier zal nooit een nummer zijn”

  Dierenarts Aline Verschueren startte tien jaar geleden met haar praktijk in de Lindendreef. Tien jaar later is het team uitgegroeid tot elf dierenartsen en assistenten met elk een eigen specialisatie. Nagenoeg alle ziektes en ingrepen kunnen in Dierenartsen A Plus behandeld worden dus het lijkt een beetje op een dierenkliniek, maar net die naam wil Aline niet horen. “Bij elke consult nemen we de tijd om alles te weten te komen via de baasjes, want een huisdier kan niet praten”, vertelt Aline.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Steenbakkerijsite SAS ondergaat metamorfose tegen 2025: 59 woningen en appartementen, plein en landschapspark
  PREMIUM
  Sint-Jozef Rijkevorsel

  Steenbakke­r­ij­si­te SAS ondergaat metamorfo­se tegen 2025: 59 woningen en appartemen­ten, plein en landschaps­park

  De bedrijven Proland, Vanhout.pro en AWG Architecten zijn door de gemeente aangeduid om het woonproject te realiseren op de voormalige steenbakkerijsite SAS in Sint-Jozef Rijkevorsel. Op de site van 3,6 hectare groot komen 27 woningen, 24 appartementen en acht lofts met daarnaast ook beperkt nog wat commerciële ruimte. Het landschapspark neemt 1,7 hectare in van het totaal. Als alles naar wens verloopt, moeten de eerste bewoners tegen 2025 de site SAS bevolken.
 4. 't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangesloten, in 2019 waren dat er maar 30"
  Hoogstraten

  't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangeslo­ten, in 2019 waren dat er maar 30"

  Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je had in 2021 niet minder dan 174 gezinnen die het wekelijks moest helpen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Gelukkig volgt ook de ‘aanvoer’ van goederen zodat alle gezinnen ook daadwerkelijk geholpen kunnen worden en kan ’t Ver-Zet-je ook rekenen op een vaste groep vrijwilligers om alles bol te werken. “We zoeken nu naar een nieuwe uitbreiding om alles te kunnen opslaan”, zegt Frederik Pollet.