De assistentiewoningen van het project 'De Veiling' in Hoogstraten zijn opgeleverd.
Volledig scherm
De assistentiewoningen van het project 'De Veiling' in Hoogstraten zijn opgeleverd. © RV

Twintig nieuwe assistentiewoningen in residentie ‘De Veiling’: “Niet alleen zorg is belangrijk, maar ook sociale contacten”

HoogstratenDe gloednieuwe residentie ‘De Veiling' is definitief opgeleverd. In het gebouw zijn twintig assistentiewoningen ondergebracht. De vzw Assistentie Woning zorgt continu voor een noodpermanentie, maar er is ook 14 uur per week een assistente aanwezig. “Vroeger primeerde de zorgbehoefte van een van de partners bij het kiezen voor een assistentiewoning, maar nu is het vooral het sociale aspect dat belangrijk is.”

 1. 20 procent minder processierupsen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  20 procent minder processie­rup­sen door koud voorjaar, maar overlast zal niet minder zijn: “Haarden beter wegzuigen dan wegbranden”

  Het koude voorjaar leek de populatie processierupsen flink te hebben verminderd, maar de overlast zal er dit jaar helaas toch niet minder om zijn. De provincie Antwerpen zet extra in om gemeenten te ondersteunen door informatieborden en waarschuwingslint uit te delen. “We zetten nu meer in op stofzuigen in plaats van biociden of wegbranden en we stimuleren ook het ophangen van mezenkastjes”, klinkt het bij processierups-expert Kathleen Verstraete. Al blijken die laatste ook in trek bij dieven, want in Lille werden er op enkele dagen tijd dertig gestolen.
 2. Bpost verbouwt voormalig Aldimagazijn tot distributiecentrum voor zeven gemeentes in Noorderkempen
  PREMIUM
  Rijkevorsel/Hoogstraten/Beerse/Merksplas/Brecht/Wuustwezel/Malle

  Bpost verbouwt voormalig Aldimaga­zijn tot distribu­tie­cen­trum voor zeven gemeentes in Noorderkem­pen

  Postbedrijf bpost gaat het oude magazijn van Aldi aan de Ambachtsweg in Rijkevorsel verbouwen tot distrubutiekantoor voor zeven gemeenten in de Noorderkempen. De huidige kantoren zijn te klein geworden door de forse toename van pakjes. Zo'n honderd postbodes zullen vanaf het voorjaar 2022 van daaruit hun ronde starten. “Het zal toch even aanpassen worden”, klinkt het bij enkele postbodes. Concreet gaat het om de postbodes van Beerse, Rijkevorsel, Hoogstraten, Wuustwezel, Malle, Brecht en Merksplas.
 1. Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achterbroek’ (maar aan de inwoners van Achterbroek: het ging maar om een spelletje)
  Kalmthout/Wuustwezel/Achterbroek

  Wuustwezel wint na 150 jaar dan toch de ‘Slag om Achter­broek’ (maar aan de inwoners van Achter­broek: het ging maar om een spelletje)

  Achterbroek werd op 1 juli 1871, exact 150 jaar geleden dus, uitgeroepen tot zelfstandige parochie. Dat gebeurde niet zomaar zonder slag of stoot want zowel Kalmthout als Wuustwezel hielden het jaren tegen. Met het spel ‘Slag om Achterbroek’ nemen Hilde en Ann Francken iedereen mee door de geschiedenis van Achterbroek. Woensdag namen enkele schepenen uit beide gemeenten het op tegen een derde team van de Kerkraad van Achterbroek. Kalmthout speelde al meteen vals, want ze daagden met drie op. En Wuustwezel: die namen wraak want ze wonnen.