Het gerechtsgebouw in Turnhout.
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout. © Toon Verheijen

Twintig maanden cel voor drugsfeiten

HoogstratehHoogstratenaar L.B. heeft van de rechter in Turnhout een voorwaardelijke gevangenisstraf van twintig maanden gekregen.

 1. Straat in naam van architect en verzetsstrijder Marcel Rosiers officieel ingehuldigd: “Zijn goede daden in de oorlog werden hem uiteindelijk fataal”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Straat in naam van architect en verzets­strij­der Marcel Rosiers officieel ingehul­digd: “Zijn goede daden in de oorlog werden hem uiteinde­lijk fataal”

  Nabestaanden van Marcel Rosiers, overleden in Sarau in april ’45, hebben de Marcel Rosiersstraat in de verkaveling Zuid-Oost ingehuldigd. Architect, leerkracht, de man die de ‘vakschool’ groot maakte en oprichter van het Rode Kruis. Maar vooral: actief in het Verzet bij de ‘Witte Brigade’ en dat werd hem uiteindelijk fataal. Marcel Rosiers overleed op 52-jarige leeftijd na een ‘dodenmars’. “Doe mijn groeten aan vrouw en kinderen , zeg hun dat ik sterf op vreemde grond met mijn gedachten bij hen”, moeten een van zijn laatste woorden geweest zijn.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.