Jeroen Ooms.
Volledig scherm
Jeroen Ooms. © RV / Hans Vangeel

Turnhouts ‘grootste’ vrijwilliger wordt 50 en dat willen zijn vrienden en familie niet zomaar voorbij laten gaan: “Jeroen, je bent gewoon een topkerel”

Turnhout/HoogstratenHij wordt 50, Jeroen Ooms. In 2012 sloeg een hartkwaal hem hard tegen de grond, maar aan opgeven heeft hij nooit gedacht. Hij stond recht en elke dag opnieuw probeert hij voor zover zijn fysieke toestand het toelaat er te staan voor zijn medemens. Hij is vrijwilliger bij ’t ANtWOORD, medeoprichter van Omarmen en de Frakstok, telefoonster bij Orion, zamelde mee laptops in voor minderbedeelde kinderen en schaarde zich achter HeartsConnect op Facebook. Een eerbetoon aan Jeroen van zijn vrienden, familie en sympathisanten. Je wordt tenslotte maar één keer 50.

 1. Turnhout krijgt drugopvolgingskamer: rechtbank gaat jonge Kempense criminelen intensief begeleiden
  PREMIUM
  Kempen

  Turnhout krijgt drugopvol­gings­ka­mer: rechtbank gaat jonge Kempense criminelen intensief begeleiden

  Binnen de rechtbank in Turnhout wordt vrijdag de zogenaamde drugopvolgingskamer (DOK) gelanceerd. De bedoeling is om druggebruikers die criminele feiten plegen niet meteen te straffen, maar intensief te begeleiden. Zodat ze weer op het rechte pad komen. “De DOK richt zich op beklaagden die feiten plegen om hun drugverslaving te financieren. Beklaagden die drugs verkopen uit louter winstbejag maken geen deel uit van de doelgroep”, klinkt het.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis