Tinne Doms en Benny Vermonden investeerden in een nieuwbouw op De Kluis.
Volledig scherm
Tinne Doms en Benny Vermonden investeerden in een nieuwbouw op De Kluis. © Toon Verheijen

Trappenmakerij Vermonden investeert in nieuwbouw (en zoekt nog personeel): “Elke trap wordt hier met hart en ziel gemaakt”

Hoogstraten/MeerVermonden Trappen heeft na meer dan 25 jaar de deur gesloten in Meer en heeft een nieuwbouw opgetrokken op de nieuwe KMO-zone De Kluis in Hoogstraten. Als ambachtelijke trappenmakerij zijn ze vrij uniek in de regio. Net als veel andere bedrijven in een nichemarkt kampen ook zij met een moeilijke zoektocht naar personeel. “Zoeken doen we genoeg, maar personeel vinden is een andere zaak”, vertellen Benny Vermonden (41) en Tinne Doms (41).

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. “Vlaamse overheid en organisaties spenderen al dertig jaar veel geld in de aankoop van natuur, maar op een volledig foute manier”
  PREMIUM

  “Vlaamse overheid en organisa­ties spenderen al dertig jaar veel geld in de aankoop van natuur, maar op een volledig foute manier”

  Het mestactieplan, het stikstofakkoord en de afbakening van de nationale parken. Er komt heel wat op de boeren af en velen zijn daar ongerust over. Meer dan tweehonderd boeren kwamen luisteren naar Europees parlementslid Tom Vandenkendelaere (CD&V) en Jurgen Tack van belangenorganisatie European Landowners Organisation. Tack was heel duidelijk. “Politici die zeggen dat de uitbreiding van de natuurparken géén landbouwgrond of private grond zal kosten: dat is oneerlijk.”
  Hoogstraten