De straatroof vond plaats achter de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten.
Volledig scherm
De straatroof vond plaats achter de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten. © Vlaamse Gemeenschap/Onroerend Erfgoed

Tieners riskeren celstraf voor straatroof aan kerk: “Het was voor de grap”

Twee tieners uit Essen hebben achter de kerk in Hoogstraten een paar minderjarige jongens overvallen. De slachtoffers moesten hun geld en kledij afgeven. De politie kon de daders nog dezelfde nacht oppakken, omdat ze met die gestolen kledij door het centrum van Hoogstraten wandelden. “Het was allemaal voor de grap”, proberen ze hun vel te redden.

0 reacties

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. Straat in naam van architect en verzetsstrijder Marcel Rosiers officieel ingehuldigd: “Zijn goede daden in de oorlog werden hem uiteindelijk fataal”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Straat in naam van architect en verzets­strij­der Marcel Rosiers officieel ingehul­digd: “Zijn goede daden in de oorlog werden hem uiteinde­lijk fataal”

  Nabestaanden van Marcel Rosiers, overleden in Sarau in april ’45, hebben de Marcel Rosiersstraat in de verkaveling Zuid-Oost ingehuldigd. Architect, leerkracht, de man die de ‘vakschool’ groot maakte en oprichter van het Rode Kruis. Maar vooral: actief in het Verzet bij de ‘Witte Brigade’ en dat werd hem uiteindelijk fataal. Marcel Rosiers overleed op 52-jarige leeftijd na een ‘dodenmars’. “Doe mijn groeten aan vrouw en kinderen , zeg hun dat ik sterf op vreemde grond met mijn gedachten bij hen”, moeten een van zijn laatste woorden geweest zijn.
 4. 3.000 drijvende zonnepanelen op waterbassin van tomatenteler leveren groene stroom voor buren van vleesverwerkend bedrijf: “Samen besparen op water en energie”
  PREMIUM
  Meer/Wuustwezel

  3.000 drijvende zonnepane­len op waterbas­sin van tomatente­ler leveren groene stroom voor buren van vleesver­wer­kend bedrijf: “Samen besparen op water en energie”

  De bedrijven Meer Fresh Products, vleesverwerkend bedrijf Comeco en Connectum uit Wuustwezel hebben de handen in elkaar geslagen voor een uniek project waarbij ze water en energie uitwisselen. Op een van de waterbassins van Meer Fresh Products liggen 3.000 drijvende zonnepanelen. Connectum, ook wel gekend als het bedrijf achter de bouwblokjes CLICS, creëerde daarvoor een unieke kubus uit gerecycleerd materiaal waardoor er veel minder water verdampt, en dus minder water nodig is. Comeco gebruikt op zijn beurt de opgewekte energie. Ministers Annelies Verlinden en Jo Brouns (beiden CD&V) waren alvast onder de indruk.