Een wachtende rij auto’s aan het testcentrum op de Campus Blairon in Turnhout.
Volledig scherm
Een wachtende rij auto’s aan het testcentrum op de Campus Blairon in Turnhout. © Toon Verheijen

Testcentra kreunen onder de werkdruk: “Extra testlijnen? Graag, maar dan moeten we eerst personeel kunnen vinden”

NoorderkempenHet personeel en de vrijwilligers van de vier testcentra in de Eerstelijnszone (ELZ) Kempenland voelen zich overrompeld. De ongeziene drukte van maandag op de Campus Blairon in Turnhout was dinsdag wat afgenomen, maar nog altijd stonden er ruim 800 mensen in de agenda om getest te worden. “We hebben dinsdag- en woensdagavond overleg over hoe we de drukte kunnen spreiden", zegt Luc Op De Beeck, schepen in Turnhout en ondervoorzitter van ELZ Kempenland. Maar een oplossing lijkt allesbehalve evident.

 1. Onze weekendtips voor de Kempen: De extra feestkilo’s eraf wandelen of genieten van de kortingen tijdens het eerste soldenweekend
  PREMIUM
  Kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: De extra feestkilo’s eraf wandelen of genieten van de kortingen tijdens het eerste soldenweek­end

  De eindejaarsdagen en bijhorende gezellige etentjes liggen ondertussen enkele dagen achter ons, de hoogste tijd om die extra feestkilo’s er terug af te wandelen. Wij maakten een selectie van leuke mogelijkheden om alleen, met vrienden of met het gezin de deur uit te gaan in het weekend van 8 en 9 januari. Driekoningenwandeling, de laatste lampjes van Sfeerenthout, een echte winterwandeling of genieten van het eerste soldenweekend. Sportiever en goedkoper kan het nieuwe jaar niet ingezet worden!
 2. Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesneden”
  PREMIUM
  Meersel-Dreef

  Dorp start petitie tegen verhuis van pater Luk (87) en broeder Xavier (92) naar Herentals: “Hart van ons klooster wordt er zomaar uitgesne­den”

  Inwoners van Meersel-Dreef hebben een petitie opgestart tegen de overplaatsing van pater Luk (87) en broeder Xavier (92). Omdat zij niet meer mee kunnen draaien in de ‘verjongende visie’ van het klooster in het dorp, verhuizen ze na meerdere decennia naar Herentals. “Maar zij maken deel uit van onze gemeenschap en zijn een beetje het cultuurhistorisch erfgoed van ons dorp”, klinkt het. “En pater Luk wil zelf ook niet vertrekken.” Maar gardiaan Kenny Brack, de kloosteroverste, betreurt de heisa: “Ze zijn echt niet gedwongen.”
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 4. Café Roma sluit na 80 jaar de deuren: “Mogelijk plaats in nieuw gebouw, maar zou graag pop-up openen op de Vrijheid in tussenperiode”
  Hoogstraten

  Café Roma sluit na 80 jaar de deuren: “Mogelijk plaats in nieuw gebouw, maar zou graag pop-up openen op de Vrijheid in tussenperi­o­de”

  Café de Roma op de Vrijheid in Hoogstraten was donderdag aan zijn laatste dag toe. Na meer dan 80 jaar wordt het pand binnenkort afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuwbouw. Uitbater Pierre Verstraeten had gehoopt een tijdelijke oplossing te vinden elders op de Vrijheid. “Maar de eigenaar van de leegstaande panden als De Tram en de koffiebar ernaast wil niet meewerken en de Blauwe Regen mag geen horeca meer zijn. Jammer, want ze staan gewoon leeg”, zucht Pierre Verstraeten.