De Jachthoorn op de Vrijheid in Hoogstraten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jachthoorn op de Vrijheid in Hoogstraten. © Toon Verheijen

Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Hoogstraten als steun voor de horeca?

HoogstratenDe horeca mag – als de coronacijfers niet verslechteren – op 8 mei weer klanten ontvangen. Wel alleen buiten op het terras. Uit een rondvraag bij het gemeentebesturen blijkt nu dat er heel wat aanvragen voor extra terrassen komen. Bijna overal staat het plaatselijke bestuur dat ook toe en worden er zelfs geen belastingen geheven voor zover die er al zijn. Maar wat doet uw gemeente? In Hoogstraten gaan ze onder meer voor een forse uitbreiding van de terrassen.

 1. Inwoners van Wortel willen tegen 2030 een groener en socialer dorp: “De prachtige natuur rondom ons moet doorgetrokken worden naar centrum”
  PREMIUM
  Wortel

  Inwoners van Wortel willen tegen 2030 een groener en socialer dorp: “De prachtige natuur rondom ons moet doorgetrok­ken worden naar centrum”

  Het groenste dorp, het sociaalste dorp, het meest echte dorp. Dat zijn de ambities van het burgerinitiatief Wortel 2030. In nauwe samenwerking met het stadsbestuur en de stedelijke diensten wordt er gewerkt aan een toekomstvisie. “We willen een groener dorp met een grotere leefbaarheid. Een dorp waar we allemaal nog trotser op kunnen zijn”, zeggen Tom Brosens en Dirk Vanhaute van het burgerinitiatief Wortel 2030.
 2. Paul Stoffels ontwikkelde mee HIV-medicijn en coronavaccin, en is nu ereburger van Rijkevorsel: “Trots dat ik de wereld een beetje beter heb kunnen maken”
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  Paul Stoffels ontwikkel­de mee HIV-medicijn en coronavac­cin, en is nu ereburger van Rijkevor­sel: “Trots dat ik de wereld een beetje beter heb kunnen maken”

  Paul Stoffels (60), een van de invloedrijkste medici in de farmaceutische industrie van de laatste decennia, heeft zaterdag in aanwezigheid van zijn naaste familie het ereburgerschap van Rijkevorsel in ontvangst genomen. Paul groeide op in het gehucht Achtel, ontwikkelde een vaccin tegen HIV en was de drijvende kracht achter het coronavaccin van Johnson&Johnson. “Ik reis nog altijd de wereld af, maar in de Kempen is het altijd thuiskomen”, zegt Paul.