De Jachthoorn op de Vrijheid in Hoogstraten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Jachthoorn op de Vrijheid in Hoogstraten. © Toon Verheijen

Terrassen weer open op 8 mei: wat doet Hoogstraten als steun voor de horeca?

HoogstratenDe horeca mag – als de coronacijfers niet verslechteren – op 8 mei weer klanten ontvangen. Wel alleen buiten op het terras. Uit een rondvraag bij het gemeentebesturen blijkt nu dat er heel wat aanvragen voor extra terrassen komen. Bijna overal staat het plaatselijke bestuur dat ook toe en worden er zelfs geen belastingen geheven voor zover die er al zijn. Maar wat doet uw gemeente? In Hoogstraten gaan ze onder meer voor een forse uitbreiding van de terrassen.

 1. Kempense voetbalfans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”
  Kempen

  Kempense voetbal­fans genieten van Rode Duivels: “Iets minder uitbundig dan vroeger, maar de sfeer zit opperbest!”

  Net zoals de Rode Duivels het Europees Kampioenschap met een zege begonnen door met 3-0 van Rusland te winnen, startten ook de voetbalfans uit onze regio hun voetbalfeest op een positieve manier. Verspreid over de hele Kempen zakten supporters af naar verschillende zomerbars en terrassen om de wedstrijd op groot scherm bij te wonen. Ook in Herentals, Westerlo, Grobbendonk en Vorselaar genoot men van de eerste zege van ons nationale elftal.
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 1. Buds and Barrels mikt op kleine bottelarijen en unieke whisky, rum en cognac: “Er zijn zoveel onbekende parels te ontdekken”
  Minderhout

  Buds and Barrels mikt op kleine bottelarij­en en unieke whisky, rum en cognac: “Er zijn zoveel onbekende parels te ontdekken”

  Een uit de hand gelopen hobby die is uitgemond in een nieuw bijberoep. Dat is het verhaal van Tom Haseldonckx uit Minderhout die recent startte met zijn ‘Buds & Barrels’. Een onlineshop gespecialiseerd in whisky, rum en cognac. Als corona het weer allemaal toelaat, zullen er ook tastings volgen. “Mijn verzameling liep wat uit de hand en toen dachten we: laat ons er iets meer mee doen”, lacht Tom.