Steve Schrijvers tussen de aardbeienplanten. Nu zijn ze nog groen, maar heel lang gaat het niet meer duren voor ze oogstrijp zijn.
Volledig scherm
Steve Schrijvers tussen de aardbeienplanten. Nu zijn ze nog groen, maar heel lang gaat het niet meer duren voor ze oogstrijp zijn. © Toon Verheijen

Tekort aan seizoensarbeiders in tuinbouw dreigt: ook voor aardbeiteler Steve is het bang afwachten

Het Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) kijkt samen met de telers uit naar de eerste dagen van april. Dan start traditioneel de drukste periode als het aankomt op aardbeien. “Aanbod zal er genoeg zijn, maar de hele transportmachine moet op gang blijven”, zegt Luc Vanoirbeek van VBT. De coronacrisis dreigt voor een gebrek aan seizoensarbeiders te zorgen. “Maar ik maak me nog geen zorgen. Blijven hopen is de boodschap", zegt aardbeienteler Steve Schrijvers. 

  1. Dossier ondergrondse parking en nieuw stadsplein on hold: “Meer inspraak, groter draagvlak en alternatieve pistes onderzoeken”
    PREMIUM
    Hoogstraten

    Dossier ondergrond­se parking en nieuw stadsplein on hold: “Meer inspraak, groter draagvlak en alternatie­ve pistes onderzoe­ken”

    Het stadsbestuur van Hoogstraten zet het dossier van de ondergrondse parking en het plein op en onder de Gravin Elisabethlaan on hold. De stad wil meer inspraak en vooral een meer gedragen dossier. Er zullen ook andere pistes onderzocht worden. De oorspronkelijke bedoeling was om de parking net voor of gelijktijdig met het nieuwe cultuurhuis in gebruik te nemen. Het is nu afwachten of dat nog haalbaar is. Lees meer in ons dossier.