de cleaning boys houden hoogstraten proper
Volledig scherm
de cleaning boys houden hoogstraten proper © Ton Wiggenraad

Team Proper Hoogstraten pakt zwerfvuil en sluikstort aan

Het Team Proper Hoogstraten trekt voortaan dagelijks door Hoogstraten en deelgemeenten als extra hulpmiddel om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. De stad gaat daarvoor een samenwerking aan met de vzw Natuurwerk. Tijdens de eerste week waarbij op onder meer de Transportzone Meer werden niet minder dan 200 vuilzakken opgehaald. De stad zoekt daar naar een gespecialiseerde firma.

0 reacties

 1. Chill Mill Festival klaar voor eerste editie: “Dit moet een festival worden voor de Hoogstratenaren waar alles draait om sfeer, gezelligheid en uiteraard muziek”
  PREMIUM
  Minderhout

  Chill Mill Festival klaar voor eerste editie: “Dit moet een festival worden voor de Hoogstrate­na­ren waar alles draait om sfeer, gezellig­heid en uiteraard muziek”

  Met al meer dan 3.000 verkochte tickets, een festivalweide die volop vorm krijgt en vooral een aangename bende vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken lijkt niets een eerste geslaagde editie van Chill Mill Festival in de weg te staan. In totaal zullen er niet minder dan 48 artiesten vrijdag, zaterdag en zondag op de mainstage of de Giel Stage. “Chill Mill moet in de eerste plaats iets worden waar mensen de hele dag kunnen genieten van de sfeer en de muziek”, klinkt het.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 1. Blauwalgen gooien roet in het eten van triatlon De Bres: “Voor één keer dan maar een duatlon”
  Rijkevorsel/Malle

  Blauwalgen gooien roet in het eten van triatlon De Bres: “Voor één keer dan maar een duatlon”

  De organisatoren van de Triatlon De Bres hebben noodgedwongen een grondige wijziging moeten doorvoeren in het parcours. Door de aanwezigheid van de blauwalgen mag er immers niet gezwommen worden in het kanaal. De triatlon wordt daarom eenmalig een duatlon. Het regelmatigheidscriterium dat ze in 2019 opstartten met de triatlons in Malle en Brecht gaat niet door na het afhaken van Brecht.
 2. Trappistinnen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwinkel: “En we krijgen binnenkort een televisieploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”
  PREMIUM
  Brecht

  Trappistin­nen uit Brecht verwachten 2.500 bezoekers voor zomerwin­kel: “En we krijgen binnenkort een televisie­ploeg uit Polen op bezoek voor onze zepen”

  De Trappistinnen in Brecht organiseren komend weekend opnieuw (5, 6 en 7 augustus) hun alombekende zomerwinkel. Voor de veertiende keer alweer en deze keer zonder de coronabeperkende maatregelen. Zuster Katharina verwacht om en bij de 2.500 bezoekers verspreid over de drie dagen. En de kloosterorde krijgt binnenkort nog wat buitenlandse aandacht, want zowel een Duitse als een Poolse televisiezender willen een reportage komen maken.