De Gentse artiest Pol Cosmo is al aan de slag gegaan.
Volledig scherm
De Gentse artiest Pol Cosmo is al aan de slag gegaan. © Stad Hoogstraten

Streetartartiesten vrolijken stad en deelgemeenten op met kleurrijke taferelen

Hoogstraten/Meerle/Meer/Wortel/Meersel-Dreef/MinderhoutStreetartartiesten mogen zich de komende weken uitleven in Hoogstraten en de deelgemeenten. Overal zullen er grote en kleine kleurrijke beelden verschijnen. De Gentste kunstenaar Pol Cosmo heeft alvast de aftrap gegeven met enkele kleurrijke insecten.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Stad gooit het over andere boeg: kleinere stadsparkings in omgeving Vrijheid in plaats van één ondergrondse parking
  PREMIUM

  Stad gooit het over andere boeg: kleinere stadspar­kings in omgeving Vrijheid in plaats van één ondergrond­se parking

  Niet één grote centrale ondergrondse parking, maar wel minstens vier zogeheten ‘pocketparkings’ in het centrum van de stad met daaraan al zeker gekoppeld een goed signalisatieplan. Dat is het alternatieve plan nadat die van de ondergrondse parking op nogal wat verzet stootte. De blauwe zone op de Vrijheid blijft ook behouden. De stad voert momenteel al verkennende gesprekken rond de locatie van de pocketparkings. Tegen eind 2024, wanneer het nieuwe cultuurcentrum er zou moeten staan, moeten ook de parkings een feit zijn. Lees alles over het cultuurhuis en de parkingproblematiek in ons dossier.
 3. Raadhuis Meerle heropent na grondige restauratie: “Het wordt een bruisende ontmoetingsplaats”
  Meerle

  Raadhuis Meerle heropent na grondige restaura­tie: “Het wordt een bruisende ontmoe­tings­plaats”

  Ruim anderhalf jaar nadat het voormalige raadhuis van Meerle in de steigers ging, is het gebouw weer klaar om in gebruik genomen te worden. Onder meer het lokaal dienstencentrum en de bibliotheek hebben er onderdak gekregen. De leerlingen van De Klimtoren en enkele ‘Mjeelse' vrijwilligers hielpen bij de verhuis van de laatste stukken. Het project heeft zo'n 1,3 miljoen euro gekost.
 1. Rudi (56) is al 35 jaar slager: “Al veel tegenslagen gehad, maar gek genoeg is corona positief geweest”
  Wortel

  Rudi (56) is al 35 jaar slager: “Al veel tegensla­gen gehad, maar gek genoeg is corona positief geweest”

  Noem het gerust een uitstervend ras, beenhouwer zijn. Maar Rudi Snels (56) en zijn vrouw Ingrid Leuse (52) houden het toch al mooi 35 jaar vol. Ze hebben moeilijke jaren gehad, maar ze kwamen er altijd wel bovenop. En ondanks wat tegenslagen, zijn ze altijd blijven lachen. “Mensen zijn tijdens corona weer lokaal beginnen denken en dat hebben we zeker gemerkt", vertellen Ingrid en Rudi die er nog minstens vijf jaar hopen bij te doen.
 2. Héél Vlaanderen verzamelt blikken voor Thijs: “Zo'n 6.000 blikken al geperst”
  Meerle

  Héél Vlaanderen verzamelt blikken voor Thijs: “Zo'n 6.000 blikken al geperst”

  De oproep van Thijs Brosens om (lege) blikjes te brengen is duidelijk niet in dovemans oren gevallen. Vanuit héél Vlaanderen kreeg zijn vader berichten van mensen die voor Thijs aan het ‘hamsteren’ gegaan. “Zolang ze niet met hele containers afkomen is het goed”, lacht papa Jan Brosens. En Thijs zelf? Die droomt zelfs al van een grote pers. En hij heeft ook graag dat we vertellen dat hij (stenen) bierkruiken verzamelt.