Tussen de regenbuien door kan de Processie toch even uitgaan.
Volledig scherm
Tussen de regenbuien door kan de Processie toch even uitgaan. © Vanderveken

Stortbui verstoort Heilig Bloedprocessie

HOOGSTRATENDe Heilig Bloedprocessie lokte gisteren op opnieuw duizenden mensen naar het centrum, maar heel lang konden ze niet van de optocht genieten. Een hevige stortbui dreef de processie volledig uit elkaar waardoor ze vroegtijdig werd afgebroken.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Hoogstraten op maandag 12 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Hoogstra­ten op maandag 12 oktober

  In Hoogstraten zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 43 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoogstraten op 201 te liggen. Omdat Hoogstraten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. De Groene Boerderij viert eerste verjaardag hoevewinkel op ludieke wijze: “Wie raadt het gewicht van onzen Bert?”
  Wuustwezel

  De Groene Boerderij viert eerste verjaardag hoevewin­kel op ludieke wijze: “Wie raadt het gewicht van onzen Bert?”

  De Groene Boerderij in Wuustwezel wil de eerste verjaardag van de hoevewinkel op een originele manier vieren. Wie het gewicht kan raden van de mascotte Bert, maakt kans op een vooral smaakvolle prijs. De Groene Boerderij is een volledig biologisch bedrijf waar varkens nog mogen rondlopen. Bevallen doen de zeugen ook niet in een kooi, maar in een omgeving waar ze veel bewegingsruimte hebben. “De overschakeling vijftien jaar geleden hebben we ons nooit beklaagd”, zegt zaakvoerder Raf Francken.