De kermis in opbouw vorig jaar met Heilig Bloed.
Volledig scherm
De kermis in opbouw vorig jaar met Heilig Bloed. © Peter Vanderveken

Stadsbestuur schrapt kermissen Meerle en Minderhout

De kermissen van Minderhout en Meerle zullen in september niet kunnen plaatsvinden. Het college van burgemeester en schepenen heeft besloten om in navolging van Hoogstraten, Wortel en Meersel-Dreef ook die kermissen te verbieden.

 1. Emotionele oproep van burgemeester Marc Van Aperen: “Respecteer alsjeblieft alle regels. Alleen samen kunnen we dit virus overwinnen”
  Hoogstraten

  Emotionele oproep van burgemees­ter Marc Van Aperen: “Respecteer alsje­blieft alle regels. Alleen samen kunnen we dit virus overwinnen”

  De voltallige gemeenteraad keurde maandagavond het burgemeestersbesluit goed om het dragen van mondmaskers te verplichten op begraafplaatsen tot 3 november. Maar tegelijkertijd deed Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) een emotionele oproep. “Respecteer alsjeblieft de regels, alleen samen kunnen we het overwinnen.” De burgemeester doet ook vooral een oproep naar warenhuizen en maakt bekend dat er een campagne in de maak is naar jeugd toe.
 2. IN BEELD. Gekapte bomen John Lijsenstraat krijgen nieuwe toekomst als houten zitbank of parketvloer: “Leg eens een stukje Meer in je living”
  PREMIUM
  Meer

  IN BEELD. Gekapte bomen John Lijsen­straat krijgen nieuwe toekomst als houten zitbank of parket­vloer: “Leg eens een stukje Meer in je living”

  De eikenbomen die momenteel gerooid worden in de John Lijsenstraat krijgen een bijzondere toekomst. Nobel Flooring gaat van de stammen – als ze de goede kwaliteit hebben - parketvloeren maken en die exclusief verkopen aan inwoners van Meer. Van een andere deel zullen openbare zitbanken gemaakt worden. “Iedereen uit Meer krijgt dus de kans om een echt stukje Meer in huis te halen”, vertelt Johan Schrauwen van Nobel Flooring.
 1. De coronacijfers in Hoogstraten van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Hoogstra­ten van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Hoogstraten, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 52. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Hoogstraten op 243 te liggen. Omdat Hoogstraten meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.