Het gaat om het tweede perceel van rechts met bovenaan het stukje 'bos' in de John Lijsenstraat in Meer (Hoogstraten).
Volledig scherm
Het gaat om het tweede perceel van rechts met bovenaan het stukje 'bos' in de John Lijsenstraat in Meer (Hoogstraten). © Streetview/repro Toon Verheijen

Stad wil definitief komaf maken met installatie voor mestverwerking in Meer

Als het aan het huidige stadsbestuur ligt, zal er géén mestverwerking/biogasinstallatie komen aan de John Lijsenstraat in Meer. Er wordt daar al jaren geprobeerd om een installatie uit de grond te stampen, maar de juridische strijd blijft duren. “We willen er absoluut geen, maar zullen nu eerst de beslissing van de Raad voor Vergunningsbetwistingen afwachten”, zegt burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft).

 1. Zo VeloVeilig is Hoogstraten: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Hoogstraten

  Zo VeloVeilig is Hoogstra­ten: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Hoogstraten hebben 39 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Smaakbeleving van een zwaar bier, maar met een lager alcoholpercentage: wij proefden zeven bieren uit de Kempen
  PREMIUM
  Kempen

  Smaakbele­ving van een zwaar bier, maar met een lager alcoholper­cen­ta­ge: wij proefden zeven bieren uit de Kempen

  Een frisse pint op een terras in uw stad of buiten in de tuin: het smaakt altijd. Maar als Belg kiezen we toch héél vaak voor de smaakbeleving en het karakter in het glas en dan kom je bijna automatisch uit bij de ‘zware jongens’ van toch 7 procent of meer. Toch is er ook de tendens van mensen die de smaakbeleving én het karakter nog altijd belangrijk vinden, maar toch liever iets van een iets lager alcoholpercentage willen. Brouwers spelen daar meer en meer op in. Wij kozen voor u zeven Kempensen bieren uit, allemaal tussen 0 en 6 procent. De Kempen, ‘das karakter in je glas’.
 3. Tuindesign Koen Eelen laat 30.000 bierviltjes drukken om personeel te vinden: “Ergens moeten er goede tuiniers te vinden zijn en wie weten zitten ze wel in de kroeg straks”
  Rijkevorsel

  Tuindesign Koen Eelen laat 30.000 biervilt­jes drukken om personeel te vinden: “Ergens moeten er goede tuiniers te vinden zijn en wie weten zitten ze wel in de kroeg straks”

  Al ruim een jaar is Koen Eelen van het gelijknamige bedrijf Tuindesign Koen Eelen op zoek naar extra werkvolk. Advertenties in lokale blaadjes, een grote banner langs de straat, sociale media: het bracht allemaal voorlopig weinig op. Tot zijn vriendin ergens op café een bierviltje lag liggen waarop het café naar personeel zocht. “We hebben nu 30.000 bierviltjes laten drukken met een originele slogan én een QR-code erop waarop kandidaten meteen kunnen zien wie we zijn en wat we zoeken: dat moet toch werken, niet?”