Deze maand start de stad met de bekendmaking van de ontruiming.
Volledig scherm
Deze maand start de stad met de bekendmaking van de ontruiming. © Peter Vanderveken

Stad start ontruimingsprocedure voor begraafplaatsen van Hoogstraten en Meer

De stad Hoogstraten start een ontruimingsprocedure voor de begraafplaatsen van Hoogstraten en Meer omdat daar een plaatsgebrek dreigt. Het ontruimen is aan strikte, wettelijk bepaalde regels verbonden.

0 reacties

 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Inwoners ijveren voor bescherming Rozenkranspark als onroerend erfgoed: “Hoe meer aanvragen, hoe groter kans op slagen”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Inwoners ijveren voor bescher­ming Rozenkrans­park als onroerend erfgoed: “Hoe meer aanvragen, hoe groter kans op slagen”

  Vanuit verschillende hoeken worden de voorbereidingen getroffen om een beschermingsaanvraag in te dienen voor het Rozenkranspark/Heilig Bloedpark achter de site Pax. Zo’n bescherming kan het dossier van het nieuwe cultuurhuis beïnvloeden aangezien in de leidraad voor de ontwerpers het behoud van het parkje niét is opgenomen. Het stadsbestuur heeft alvast een historische nota ontvangen over het parkje, maar wil géén standpunt innemen. Lees alles over het Rozenkranspark en de ondergrondse parking in ons dossier.
 1. Doek valt voor decorbouwers van onder meer Graspop en Tomorrowland: “Geen opdrachten meer”
  PREMIUM
  Beerse

  Doek valt voor decorbou­wers van onder meer Graspop en Tomorrow­land: “Geen opdrachten meer”

  Het doek is gevallen voor het decorbouwbedrijf Phixion uit Beerse. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en bouwde mee aan decors van Tomorrowland, Hellfest, Graspop en heel wat andere festivals. Enkele maanden geleden probeerden ze het nog over een andere boeg te gooien en lanceerden ze het idee om unieke tuinkamers of privékamers te bouwen. Het gebrek aan opdrachten door de coronacrisis deed het bedrijf de das om.
 2. Zomerbar Bar Zuid opent de deuren aan Zuiderdijk: “Hier zie je alleen maar blije gezichten”
  Rijkevorsel

  Zomerbar Bar Zuid opent de deuren aan Zuiderdijk: “Hier zie je alleen maar blije gezichten”

  De zomer is echt in het land dus de omstandigheden voor Bar Zuid zijn ideaal om dit weekend te openen. Voor het tweede jaar op rij hebben Toya en Charlotte met hulp van hun partners een terrein aan de Zuiderdijk omgetoverd tot een uiterst sfeervolle zomerbar. “Ondanks corona zijn we er altijd in blijven geloven dat we open konden gaan. Hopelijk wordt het opnieuw een succes”, klinkt het bij de dames.