De bouwwerken aan de nieuwe gymhal zijn gestart.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouwwerken aan de nieuwe gymhal zijn gestart. © RV

Stad leent 16,5 miljoen euro om deel van projecten te realiseren, oppositie vreest voor belastingverhoging: “Veel beter dan alles oppotten”

HoogstratenHet stadsbestuur van Hoogstraten gaat nog dit jaar een lening aan van 10 miljoen euro voor de stad zelf en nog eens 6,5 miljoen euro voor het OCMW om enkele geplande en/of lopende projecten te financieren. De oppositie meent dat het klimaat inderdaad goed is om te lenen, maar vreest op (langere) termijn een belastingverhoging. Schepen van Financiën Roger Van Aperen (N-VA) verdedigt de keuze. “De burger betaalt belastingen en wil daarvoor ook iets zien, in plaats van alles op te potten.” Wat dan weer een boze reactie uitlokte van de vorige schepen van Financiën Marc Haseldonckx (CD&V).

 1. Sportsite Wereldakker krijgt naast nieuwe gymhal ook atletiekpiste, extra parking én kunstgrasveld
  Hoogstraten

  Sportsite Wereldak­ker krijgt naast nieuwe gymhal ook atletiekpi­s­te, extra parking én kunstgras­veld

  De eerste spadesteek voor de gloednieuwe gymhal op de sportsite Wereldakker zit in de grond. Als alles meezit wordt de hal eind 2021 in gebruik genomen. Na de sporthal komt er ook nog een splinternieuwe atletiekpiste, een kunstgrasveld en worden de overige sportvelden van voetbalvereniging HVV geheroriënteerd. Alles samen gaat het om een investering van ruim 6,5 miljoen euro.
 2. Moeder en dochter vieren tiende verjaardag van hun jeanswinkel: “Geen feestje op 15 april, maar we willen klanten later nog wel verwennen”
  Hoogstraten

  Moeder en dochter vieren tiende verjaardag van hun jeanswin­kel: “Geen feestje op 15 april, maar we willen klanten later nog wel verwennen”

  De ballonnen waren al gekocht net als een chocoladen presentje voor de klanten om hen te bedanken voor de voorbije tien jaar. Maar Heidi Berkau en haar dochter Kristel Gabriëls van Mega Store for jeans & more, moeten hun tiende verjaardag een beetje in mineur vieren. “Maar we plannen nu een feest in juni in de hoop dat het dan wel kan”, blijven moeder en dochter optimistisch.
 1. Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval
  Play
  bizar

  Vader redt leven van zoontje (4) tijdens waanzinnig ongeval

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?