De oude hoeve waar nu jeugdhuis 't Slot is gevestigd komt in handen van de stad.
Volledig scherm
De oude hoeve waar nu jeugdhuis 't Slot is gevestigd komt in handen van de stad. © Toon Verheijen

Stad koopt oude hoeve in centrum van Wortel: verenigingen verzekerd van voortbestaan

De oude hoeve in het centrum van Wortel waar onder meer jeugdhuis ’t Slot in is gevestigd, komt in handen van de stad. Nadat de familie Aerts-De Clerck het pand de voorbije vijftig jaar al gratis ter beschikking stelde van het verenigingsleven, is nu ook de toekomst voor de verenigingen gewaarborgd. Op termijn verhuist mogelijk ook de KLJ naar het gebouw.

  1. Horeca Vlaanderen staat niet weigerachtig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgeleide voor minder gecontroleerde feesten”
    PREMIUM

    Horeca Vlaanderen staat niet weigerach­tig tegenover nieuwe avondklok: “Cafés sluiten om 23 uur? Dan geef je vrijgelei­de voor minder gecontro­leer­de feesten”

    Horeca Vlaanderen staat zeker niet weigerachtig tegenover het opnieuw invoeren van een avondklok in de strijd om het aantal coronabesmettingen weer te doen dalen. Meer handhaving binnen de eigen sector, maar zeker ook daarbuiten, is volgens de sector van levensbelang. “De avondklok in Antwerpen heeft zijn nut bewezen. Door de cafés om 23 uur te sluiten geef je een vrijgeleide om in een ongecontroleerde omgeving verder te feesten”, zegt Paul Snoeys van Horeca Vlaanderen. Ze ijveren ook voor een gemeenschappelijk sluitingsuur voor héél de horeca.