Het stadhuis van Hoogstraten.
Volledig scherm
Het stadhuis van Hoogstraten. © Peter Vanderveken

Stad komt ondernemers en horeca tegemoet en werkt extra steun uit voor zwakkeren en personeel in de zorg

HoogstratenDe stad Hoogstraten neemt een aantal extra maatregelen om onder meer de ondernemingen/horecazaken extra te ondersteunen. Het stadsbestuur werkt ook aan maatregelen voor de sociaal zwakkeren en voor het personeel in de zorg. Dat werd duidelijk op de gemeenteraad maandagavond.

 1. Actie 1.001 bomen groot succes: gezinnen uit zes gemeenten bestellen 4.509 bomen met Lille als beste leerling van de klas
  Lille/Rijkevorsel/Arendonk/Oud-Turnhout/Herselt/Herentals

  Actie 1.001 bomen groot succes: gezinnen uit zes gemeenten bestellen 4.509 bomen met Lille als beste leerling van de klas

  De eerste editie van de campagne ‘1.001 bomen’ van intercommunale IOK is een gigantisch succes geworden. In de zes gemeenten Lille, Arendonk, Oud-Turnhout, Herselt, Herentals en Rijkevorsel die aan de eerste editie deelnamen, werden maar liefst 4.507 gratis bomen besteld. De beste leerling van de klas was de gemeente Lille met 1.009 bomen ofwel 15 procent van het aantal gezinnen. “Blij verrast met dit succes. Hopelijk kunnen we dit ooit nog eens herhalen”, zegt schepen van Duurzaamheid Luc De Backer (Groen).
 2. Populaire kokkin ‘Mama Sara’ raakte door corona haar smaak kwijt: “Even lastig, maar in december wil ik weer starten met Aromas de los Andes”
  PREMIUM
  Kalmthout

  Populaire kokkin ‘Mama Sara’ raakte door corona haar smaak kwijt: “Even lastig, maar in december wil ik weer starten met Aromas de los Andes”

  Sara Carrillo uit Kalmthout wist in 2016 de Vlaamse harten te veroveren als ‘mama Sara’ in Mijn Pop-up Restaurant. Ze stond er in de keuken van Jalapeno Loco van Willem en Miette. Ze startte daarna haar eigen cateringbedrijf ‘Aromas de los Andes’. Door corona startte ze met afhaalgerechten, maar nu met de tweede lockdown moet ze het nog even rustig aan doen. “Heel het gezin heeft corona gehad. Zelf ben ik nog altijd vooral mijn smaak kwijt. Maar we komen er wel”, zegt Sara.
 1. Wandelaar gered nadat hij klem raakt onder vallend rotsblok
  Play

  Wandelaar gered nadat hij klem raakt onder vallend rotsblok

 2. Mensenzee, gezang en enkele opstootjes bij laatste groet aan Maradona
  Play
  voetbal

  Mensenzee, gezang en enkele opstootjes bij laatste groet aan Maradona