De parking Van Cuyck wordt een van de pocketparkings die de stad Hoogstraten wil realiseren.
Volledig scherm
PREMIUM
De parking Van Cuyck wordt een van de pocketparkings die de stad Hoogstraten wil realiseren. © Toon Verheijen

Stad gooit het over andere boeg: kleinere stadsparkings in omgeving Vrijheid in plaats van één ondergrondse parking

Niet één grote centrale ondergrondse parking, maar wel minstens vier zogeheten ‘pocketparkings’ in het centrum van de stad met daaraan al zeker gekoppeld een goed signalisatieplan. Dat is het alternatieve plan nadat die van de ondergrondse parking op nogal wat verzet stootte. De blauwe zone op de Vrijheid blijft ook behouden. De stad voert momenteel al verkennende gesprekken rond de locatie van de pocketparkings. Tegen eind 2024, wanneer het nieuwe cultuurcentrum er zou moeten staan, moeten ook de parkings een feit zijn. Lees alles over het cultuurhuis en de parkingproblematiek in ons dossier.

 1. Massaal annuleringen van feesten: “Overheid is compleet de draad kwijt! Waar is het plan om de niet-gevaccineerden aan te pakken?”
  Hoogstraten

  Massaal annulerin­gen van feesten: “Overheid is compleet de draad kwijt! Waar is het plan om de niet-gevacci­neer­den aan te pakken?”

  De maatregelen die woensdag zijn bekendgemaakt na het overlegcomité laten zich meteen voelen. Feestzaak Le Cirq ziet de ene na de andere annulering binnenkomen. Ook kleinere groepen in Bistro De Jachthoorn en reservaties voor het hotel worden geannuleerd. “De overheid is de draad kwijt. Ik had gehoopt een plan te horen over hoe ze de niet-gevaccineerde mensen gaan overtuigen, want daar zit het probleem. Maar niets van dat. Dit is echt de grootste klap die we al hebben gekregen”, klinkt zaakvoerder Ben Van den Zegel verbitterd.
 2. De mysterieuze verdwijning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgeschoten of gewoon van de radar verdwenen?
  PREMIUM
  Kalmthout/Turnhout

  De mysterieu­ze verdwij­ning van de eerste ‘Wolf van Kalmthout’: overleden door ziekte, doodgescho­ten of gewoon van de radar verdwenen?

  De kans is groot dat er een tweede wolf op weg is naar onze contreien, maar ondertussen is al maanden niks meer gehoord van de eerste, die in het voorjaar tijd doorbracht in onder meer Turnhout, Kalmthout en Merksplas. Vooral in Kalmthout hield hij lelijk huis na een tocht van Duitsland over Nederland tot bij ons. Sinds 5 mei is hij van de radar verdwenen. Voor Jan Loos van Welkom Wolf is het duidelijk. “Hij heeft Kalmthout nooit levend verlaten.”