Sinterklaas kwam eindelijk nog eens naar Hoogstraten en daar waren héél veel kindjes blij om.
Volledig scherm
Sinterklaas kwam eindelijk nog eens naar Hoogstraten en daar waren héél veel kindjes blij om. © Toon Verheijen

Sinterklaas is formeel: “Er zijn géén stoute kindjes in Hoogstraten!”

HoogstratenSinterklaas en zijn Zwarte Pieten kwamen zaterdag eindelijk nog eens een bezoekje brengen aan Hoogstraten. En de Sint had na wat bladeren in zijn grote boek - en het verliezen van zijn mijter die gelukkig snel werd opgeraapt door een van de Pieten - goed nieuws. “Er zijn géén stoute kinderen in Hoogstraten!”

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Dirk Vandervelden doet oproep om cultuursector te ondersteunen en richt facebookgroep ‘Wij helpen onze artiesten door de winter heen’: “Vraag geen terugbetaling van tickets aan”
  Herentals/Wemmel/Turnhout/Antwerpen

  Dirk Vandervel­den doet oproep om cultuursec­tor te ondersteu­nen en richt facebook­groep ‘Wij helpen onze artiesten door de winter heen’: “Vraag geen terugbeta­ling van tickets aan”

  Cultuurliefhebber Dirk Vandervelden uit Wemmel, lid van onder meer Kreutzfeld Verein uit Herentals en voorzitter van De Mannshaft uit Turnhout, heeft een facebookgroep opgericht ‘Wij helpen onze artiesten de winter door’. “Onze oproep is eenvoudig: vraag geen terugbetaling aan van al gereserveerde tickets”, zegt Dirk Vandervelden. “Zo krijgen de betrokken medewerkers nog iéts.”