Door de hete zomer was er een overaanbod aan aardbeien.
Volledig scherm
Door de hete zomer was er een overaanbod aan aardbeien. © thinkstock

Seizoensarbeiders uit oranje of rood gebied moeten bij aankomst meteen coronatest ondergaan

De gemeentebesturen van Rijkevorsel, Merksplas en Hoogstraten hebben  alle tuinbouwers een brief gestuurd met een duidelijke boodschap: zorg dat uw seizoenarbeiders zich aan de regels houden. Bovendien moeten alle arbeiders die vanuit een oranje of rode zone komen zich verplicht laten testen op het coronavirus.

 1. Zaal ‘t Markenhof ondergaat metamorfose: “Vrijwilligers hebben 70 ton puin naar buiten gehaald”
  Minderhout

  Zaal ‘t Markenhof ondergaat metamorfo­se: “Vrijwilli­gers hebben 70 ton puin naar buiten gehaald”

  ’t Markenhof in Minderhout heeft het voorbije jaar een ware metamorfose ondergaan. Een jaar na de oproep tot een winwin-lening om de nodige renovatiewerken te kunnen uitvoeren, hebben vele vrijwilligers (en enkele aannemers) de zalen volledig vernieuwd. Met de lening werd 120.000 euro opgehaald. “We zijn onze vrijwilligers zo ontzettend dankbaar, want zonder hen had het nooit gekund”, zegt Luc Hertoghs van ’t Markenhof.
 2. Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”
  Noordrand

  Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”

  De deur staat dan toch nog op een kier voor een Nationaal Park Kalmthoutse Heide. Het Grenspark gaat dit weekend de conceptnota aanpassen en opnieuw voorleggen aan alle betrokken partijen. Zo zou er eerst uitgegaan worden van de Kalmthoutse Heide zelf uit te breiden, en dus nog niet het gebied rondom. Er is ook de belofte dat de landbouwers géén restricties zullen opgelegd krijgen.