De Kapeweg in Meersel-Dreef aan de school 't Dreefke.
Volledig scherm
De Kapeweg in Meersel-Dreef aan de school 't Dreefke. © Toon Verheijen

Schoolomgeving ‘t Dreefke wordt een pak veiliger

Meersel-Dreef/Meer/MeerleDe verkeerssituatie rond de school ’t Dreefke wordt na een proefperiode definitief gemaakt. De Kapelweg blijft dus enkelrichting. Er volgen nog een aantal concrete maatregelen.

 1. Horecazaken mogen heel het jaar door eilandterrassen plaatsen : “Een absolute meerwaarde voor de stad”
  PREMIUM

  Horecaza­ken mogen heel het jaar door eilandter­ras­sen plaatsen : “Een absolute meerwaarde voor de stad”

  Horecazaken in het centrum krijgen alvast tot 2028 de goedkeuring om eilandterrassen te plaatsen. Ze moeten zich wel aan een aantal regels houden. Zo mogen er geen nadarhekken meer gebruikt worden, maar moeten er bloembakken in cortenstaal geplaatst worden. Voor de zone buiten het centrum zijn de regels iets soepeler. “We willen de beleving behouden en nog wat verhogen”, zegt schepen Katrien Brosens (Hoogstraten Leeft). En wat denkt de horeca ervan?
  Hoogstraten
 2. Dirk Vandervelden fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again
  PREMIUM

  Dirk Vandervel­den fietste al door 508 van de 581 Belgische gemeenten om geld in te zamelen voor To Walk Again

  Begin 2022 startte Dirk Vandervelden met een ambitieuze doelstelling om tegen augustus 2023 door alle 581 Belgische gemeenten te fietsen en zo (minstens) 5.810 euro in te zamelen voor het project To Walk Again van Marc Herremans. De teller staat nu op 508 gemeenten, en dit weekend waren de laatste drie gemeenten van de provincie Antwerpen aan de beurt. De voorlopig mooiste plek vond hij ook in die provincie. Hij zou nog graag een kleine 2.000 euro extra inzamelen. Steunen kan via deze link.
  Hoogstraten