De gemeente Baarle heeft zowel een Nederlandse als een Belgische deelgemeente.
Volledig scherm
De gemeente Baarle heeft zowel een Nederlandse als een Belgische deelgemeente. © Peter Vanderveken

Schepen wil meer controles in grensstreek: “Wij blijven in ons kot, maar Nederlanders passen groepsimmuniteit toe: Absurd!”

Roger Van Aperen (N-VA), schepen van Zorg in de grensgemeente Hoogstraten, pleit voor extra maatregelen in de grensstreek. “Wij moeten in ons kot blijven, maar Nederlanders mogen nog altijd gewoon buitenkomen, want zij passen de groepsimmuniteit toe. Dit is absurd.” Het kabinet van Jan Jambon en Pieter De Crem mag zich aan een e-mail verwachten vanuit het hoge noorden.

 1. Boeren en buurtbewoners richten samen coöperatie Halnet op in Minderhout: “Samen gaan we voor groene stroom en efficiënter energieverbruik”
  Minderhout

  Boeren en buurtbewo­ners richten samen coöperatie Halnet op in Minderhout: “Samen gaan we voor groene stroom en efficiën­ter energiever­bruik”

  De landbouwbedrijven en particulieren van Hal in Minderhout hebben samen de coöperatieve Halnet opgericht. Ze hebben momenteel voor 600.000 kilowattuur aan zonnepanelen – zo’n 3.000 vierkante meter - liggen en daar komen er binnenkort nog eens 200.000 bij. Halnet – Powered bij Boer & Burger is de slagzin. “Het zorgt voor samenhorigheid tussen burgers en landbouwers, we produceren groene energie én onze elektriciteitsfactuur daalt”, klinkt het.
 2. Macabere mondmaskers en ontsmette spookhuizen: Bobbejaanland start coronaveilige Halloween
  PREMIUM
  Lichtaart

  Macabere mondmas­kers en ontsmette spookhui­zen: Bobbejaan­land start coronavei­li­ge Halloween

  Pretpark Bobbejaanland uit Lichtaart (Kasterlee) heeft het startschot gegeven van haar Halloween-event. Ondanks de moeilijke coronatijden investeerde het park meer dan 175.000 euro in nieuwe decors. Aangepaste mondmaskers en griezelattributen moeten alles coronaveilig laten verlopen. “We hopen dat Halloween een succes wordt. Maar het kan ons jaar niet meer goedmaken”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Hartverwarmende actie: 12-jarige Tommy maakt baseballknuppels van afgebroken hout door windstorm
  Play

  Hartverwar­men­de actie: 12-jarige Tommy maakt baseball­knup­pels van afgebroken hout door windstorm