De Strandgaper kaapte de gouden medaille weg.
Volledig scherm
De Strandgaper kaapte de gouden medaille weg. © RV

Scheldebrouwerij valt in de prijzen op World Beer Awards in Verenigd Koninkrijk

MeerDe Scheldebrouwerij is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Awards in het Verenigd Koninkrijk. Strandgaper kreeg de gouden medaille en de eretitel van ‘stijlwinnaar’. Strandgaper mag zich daarmee een jaar lang ‘s werelds beste Golden Ale noemen.

 1. 45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleerderij Sterkstokers: “Een beetje zoals whisky”
  PREMIUM
  Brecht

  45.000 liter Belgisch bier krijgt tweede leven als ‘bierbrand’ in distilleer­de­rij Sterksto­kers: “Een beetje zoals whisky”

  De Kempense stokerij Sterkstokers lanceert een eigen ‘bierbrand’. Het gaat om een spirit die wordt gedistilleerd uit bier. De voorbije maanden wist Sterkstokers zo 45.000 liter bier een tweede leven te geven dat anders gedoemd was om weggegoten te worden. Om welk bier het gaat houden ze bij Sterkstokers en op vraag van de brouwer liever geheim. “Na veel testen zijn we echt tevreden met het resultaat”, zegt Thomas Cuyvers.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  2

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 3. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.