De Scheldebrouwerij lanceert 'n Toeback 4: de Enigma Hop Special
Volledig scherm
De Scheldebrouwerij lanceert 'n Toeback 4: de Enigma Hop Special © Scheldebrouwerij

Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special

MeerDe Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. REPORTAGE. Toon Van Dun (68) en Herman Herrijgers (58) kruipen nog één keer samen achter de draaitafel van 't Fortuin: “We waren als broers voor elkaar”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Toon Van Dun (68) en Herman Herrijgers (58) kruipen nog één keer samen achter de draaitafel van 't Fortuin: “We waren als broers voor elkaar”

  Aftellen doen ze in Meer en omstreken. ’t Fortuin keert op 1 april terug naar de prille roots van het discotheekleven. Achter de draaitafel: Toon Van Dun en Herman Herrijgers als pioniers, aangevuld met Jan Voerman die er later verzeild geraakte. “We hadden op een avond een afzegging en we vroegen Toon om te komen draaien. Het kot was nadien te klein”, lacht Herman Herrijgers. De jaren ‘60, '70 en ‘80 zullen herleven met de ‘Jeans On Reunion’.
  Meer