De Scheldebrouwerij pakt uit met haar allereerste bierkaas op basis van Dulle Griet.
Volledig scherm
De Scheldebrouwerij pakt uit met haar allereerste bierkaas op basis van Dulle Griet. © RV

Scheldebrouwerij gebruikt Dulle griet voor allereerste bierkaas ‘Extra Belegen Griet’

MeerDe Scheldebrouwerij uit Meer brengt met ‘Extra Belegen Griet’ een eigen bierkaas op de markt. In de toekomst zullen er nog ‘leuke dingen’ volgen, maar die houden ze bij de Scheldebrouwerij nog even geheim. Het maken van de kaas heeft negen maanden in beslag genomen.

 1. Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkankerpatiënten die loopuitdaging willen aangaan op Antwerp 10 Miles
  Lille/Brasschaat

  Think Pink zoekt ‘Anita’s: (ex-)borstkan­ker­pa­tiën­ten die loopuitda­ging willen aangaan op Antwerp 10 Miles

  Borstkankerorganisatie Think Pink Europe en het lingeriemerk Anita organiseren zowel op de Lilse Bergen als in Casa Callenta in Brasschaat twee informatiemomenten rond het project ‘Anita’. Het streefdoel is om je als borstkankerpatiënt toch weer wat fit en gezond te kunnen/willen voelen en op de Antwerp 10 Miles in 2022 straffe toeren uit te halen. Er zijn nog twee infomenten in Lille en Brasschaat.
 2. Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrouwerij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”
  PREMIUM
  Wortel

  Wortel heeft met Brouwerij31 een eigen microbrou­we­rij: “Toen een zelf gebrouwen fles stout in de pas geverfde keuken ontplofte, moest ik met mijn ketels het huis uit”

  Met Brouwerij Sterkens en de Scheldebrouwerij heeft Hoogstraten al twee bekende brouwers (Sterkens laat al wel jaren brouwen buiten Hoogstraten), maar de twee krijgen er nu een klein broertje bij. Tom Dierckx en zijn vrouw en twee dochters hebben Brouwerij31 - Three Girls and 1 Boy boven de doopvont gehouden. “Ik ben al zo'n tien jaar bezig met brouwen. Toen enige tijd geleden een fles zelf gebrouwen stout ontplofte in onze pasgeverfde keuken, vond mijn vrouw het welletjes en moest ik met mijn brouwketels naar buiten”, lacht Tom. Lees hier meer verhalen over Kempense brouwerijen.
 3. Hoe Nederlandse brouwerstrio in Hoogstraten terechtkwam: “Draai en keer hoe je het wil, ‘Belgisch bier’ blijft een keurmerk”
  PREMIUM

  Hoe Nederland­se brouwers­trio in Hoogstra­ten terecht­kwam: “Draai en keer hoe je het wil, ‘Belgisch bier’ blijft een keurmerk”

  De zomer, dat is een fris glas bier op ons terras. Niets smaakt er beter dan een bier waarvan het recept bedacht is op Kempense bodem. Wij trokken in navolging van een eerste reeks in de zomer van 2019 opnieuw door de Kempen en het noorden van Antwerpen en selecteerden voor u tien lokale brouwerijen/bierfirma’s. Vandaag: De Scheldebrouwerij in Meer (Hoogstraten). Hun verhaal, hun anekdotes, hun bieren. Herlees hier de eerdere verhalen én de nieuwe reportages.