Schade blijft beperkt voor kledij Heilig Bloed

 1. Boeren en buurtbewoners richten samen coöperatie Halnet op in Minderhout: “Samen gaan we voor groene stroom en efficiënter energieverbruik”
  Minderhout

  Boeren en buurtbewo­ners richten samen coöperatie Halnet op in Minderhout: “Samen gaan we voor groene stroom en efficiën­ter energiever­bruik”

  De landbouwbedrijven en particulieren van Hal in Minderhout hebben samen de coöperatieve Halnet opgericht. Ze hebben momenteel voor 600.000 kilowattuur aan zonnepanelen – zo’n 3.000 vierkante meter - liggen en daar komen er binnenkort nog eens 200.000 bij. Halnet – Powered bij Boer & Burger is de slagzin. “Het zorgt voor samenhorigheid tussen burgers en landbouwers, we produceren groene energie én onze elektriciteitsfactuur daalt”, klinkt het.
 2. Robotland, waar je een hoovercraft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”
  PREMIUM
  Essen

  Robotland, waar je een hoover­craft leert besturen en een robot je drankje maakt: “Een park als dit vind je nergens anders”

  Luc Van Thillo (51) kijkt vol spanning uit naar het einde van de maand, want dan opent ‘zijn’ Robotland in voormalige douaneloods in Essen. Het dorp waar hij geboren en getogen is. Voor de Vlaamse ondernemer, gebeten door alles wat met transport en technologie te maken heeft, is het een beetje een droom die in vervulling gaat. “Als ik als kind naar de Efteling ging en daar popjes zag bewegen, probeerde ik dat thuis na te maken”, knipoogt de ondernemer. De opening van 31 oktober is wel twijfelachtig door de nieuwe maatregelen.
 1. IN BEELD. Gekapte bomen John Lijsenstraat krijgen nieuwe toekomst als houten zitbank of parketvloer: “Leg eens een stukje Meer in je living”
  PREMIUM
  Meer

  IN BEELD. Gekapte bomen John Lijsen­straat krijgen nieuwe toekomst als houten zitbank of parket­vloer: “Leg eens een stukje Meer in je living”

  De eikenbomen die momenteel gerooid worden in de John Lijsenstraat krijgen een bijzondere toekomst. Nobel Flooring gaat van de stammen – als ze de goede kwaliteit hebben - parketvloeren maken en die exclusief verkopen aan inwoners van Meer. Van een andere deel zullen openbare zitbanken gemaakt worden. “Iedereen uit Meer krijgt dus de kans om een echt stukje Meer in huis te halen”, vertelt Johan Schrauwen van Nobel Flooring.
 2. Mondmasker verplicht op begraafplaatsen tot en met 3 november
  Hoogstraten/Meer/Meerle/Minderhout/Wortel/Meersel-Dreef

  Mondmasker verplicht op begraaf­plaat­sen tot en met 3 november

  De stad Hoogstraten gaat in navolging van nog een aantal Vlaamse gemeenten een mondneusmaskerplicht invoeren op de begraafplaatsen. De verplichting geldt voor de begraafplaats van Hoogstraten en van de deelgemeenten. Volgens het besluit van de burgemeester - dat nog bekrachtigd moet worden op de gemeenteraad van maandag - gaat de verplichting in vanaf 24 oktober en dat tot en met 3 november. Gemeentebesturen nemen die beslissing omdat het tijdens de periode van Allerheiligen altijd druk is op de begraafplaatsen.