Urban Run Hoogstraten vindt plaats op 6 november.
Volledig scherm
Urban Run Hoogstraten vindt plaats op 6 november. © RV

Run for Life organiseert eerste Urban Run door gekende gebouwen in Hoogstraten

HoogstratenRun for Life organiseert dit jaar in plaats van een marathon van Meer naar Antwerpen of een estafettekoers met blokjes van Clics een eerste editie van Urban Run Hoogstraten.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Mondmaskers verdwijnen in horeca en winkels: “Eindelijk weer die lach van de klanten, zalig!”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Mondmas­kers verdwijnen in horeca en winkels: “Eindelijk weer die lach van de klanten, zalig!”

  De mondmaskerplicht is vanaf vrijdag afgeschaft in de horeca en de winkels en dat wordt door de middenstand toch op gejuich onthaald. Van de bakker tot de kroeg en de frituur: overal wordt er weer bediend met een grote glimlach. “En vooral de klanten opnieuw zien lachen en ze weer meteen herkennen: hoe zalig is dat”, klinkt het zowat in koor. Wij trokken naar de bakker, de frituur, de horeca en een winkelier.
 1. Kunstacademie IKO gaat samenwerking aan met ‘gewone’ scholen
  Hoogstraten/Brecht

  Kunstacade­mie IKO gaat samenwer­king aan met ‘gewone’ scholen

  De gemeentelijke basisscholen De Meerpaal-Kiekeboe in Meer en De Wijsneus in Wortel zijn gestart met een workshop ‘Kunstkuur’. Met het project wil IKO De Kunstacademie (Hoogstraten) een driejarig samenwerkingsverband aangaan met basis- en secundaire scholen in en rond Hoogstraten om leerlingen kennis te laten maken met het deeltijds kunstonderwijs. Ook op het Klein Seminarie en op de gemeentelijke basisscholen van Brecht worden de kunstkuren gegeven.