De zaal Pax zal afgebroken worden en plaatsruimen voor een nieuw cultuurhuis. Het Heilig Bloedpark in zijn huidige vorm zal volledig verdwijnen.
Volledig scherm
De zaal Pax zal afgebroken worden en plaatsruimen voor een nieuw cultuurhuis. Het Heilig Bloedpark in zijn huidige vorm zal volledig verdwijnen. © Toon Verheijen

Rozenkranspark moet wijken voor nieuw cultuurhuis: “We streven naar opening eind 2024"

Het gemeentebestuur heeft maandagavond het dossier opgestart om een procesbegeleidingsteam aan te stellen voor de bouw van het gloednieuwe cultuurhuis op de plaats waar nu parochiezaal Pax staat. Het Rozenkranspark zal verdwijnen en volledig heringericht worden. In het nieuwe gebouw zullen verschillende instellingen en stadsdiensten worden gebundeld: het gemeenschapscentrum, de hoofdbibliotheek, de Academie voor Muziek en Woord Noorderkempen en Toerisme Hoogstraten. CD&V en Anders onthielden zich omdat er volgens de oppositiepartijen nog te veel onzekerheden en onduidelijkheden zijn.

 1. Stad koopt noodkerk Minderhout aan voor 390.000 euro, Sint-Clemenskerk krijgt geen nevenbestemming
  Minderhout

  Stad koopt noodkerk Minderhout aan voor 390.000 euro, Sint-Clemens­kerk krijgt geen nevenbe­stem­ming

  De stad koopt de voormalige noodkerk in Minderhout aan van de kerkfabriek Sint-Clemens voor een bedrag van 390.000 euro. Het gebouw moet een belangrijke functie vervullen voor het hertekenen van de dorpskern van Minderhout en is vooral ook een oplossing omdat het bisdom heeft beslist dat de kerk niet gebruikt mag worden voor andere doeleinden dan erediensten. De Kuip zal ook aangepakt worden.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees