Rotary Hoogstraten coördineert de werken in Pepinster. Onder meer arbeiders van de technische diensten van Merksplas, Hoogstraten en Rijkevorsel gingen al helpen.
Volledig scherm
Rotary Hoogstraten coördineert de werken in Pepinster. Onder meer arbeiders van de technische diensten van Merksplas, Hoogstraten en Rijkevorsel gingen al helpen. © RV

Rotary Hoogstraten steekt handen uit de mouwen in Pepinster: “Alle vrijwilligers nog welkom”

Hoogstraten/Rijkevorsel/MerksplasEnkele arbeiders van de technische diensten van Hoogstraten, Rijkevorsel en Merksplas trokken onlangs naar Pepinster om daar puin te ruimen na de watersnood van afgelopen zomer. Het is Rotary Kempen-Hoogstraten dat de werken coördineert.

  1. DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”
    PREMIUM
    Westerlo

    DAF Trucks, het failliete bedrijf dat één van de grootste werkgevers in de Kempen werd: “We zijn van ‘Bokrijk’ naar een moderne fabriek gegaan”

    Het is ongetwijfeld een van de grootste bedrijven in de regio: DAF Trucks, in Oevel bij Westerlo. Wie over de E313 ter hoogte van Geel/Westerlo rijdt, kan er niet naast kijken: de gebouwen van de vrachtwagenproducent zijn immens. Maar sinds de oprichting van het bedrijf in 1966 is het niet enkel rozengeur en maneschijn geweest, met zelfs een faillissement. “Toen was het bang afwachten: kreeg je ook die tweede brief of niet?”, zegt een werknemer daarover. We duiken samen de geschiedenis in.