Deze luchtballon lijkt tegen de toren van de Sint-Katharinakerk te vliegen maar uiteraard is niets minder waar.
Volledig scherm
Deze luchtballon lijkt tegen de toren van de Sint-Katharinakerk te vliegen maar uiteraard is niets minder waar. © Pierre Nowosad

Prachtige beelden van luchtballon rond de toren van de Sint-Katharinakerk in Hoogstraten

HoogstratenFotograaf Pierre Nowosad maakte maandagnamiddag deze indrukwekkende beelden van een luchtballon die boven Hoogstraten rondvloog en schijnbaar een ‘bezoekje’ bracht aan de toren van de Sint-Katharinakerk.

 1. 't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangesloten, in 2019 waren dat er maar 30"
  Hoogstraten

  't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangeslo­ten, in 2019 waren dat er maar 30"

  Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je had in 2021 niet minder dan 174 gezinnen die het wekelijks moest helpen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Gelukkig volgt ook de ‘aanvoer’ van goederen zodat alle gezinnen ook daadwerkelijk geholpen kunnen worden en kan ’t Ver-Zet-je ook rekenen op een vaste groep vrijwilligers om alles bol te werken. “We zoeken nu naar een nieuwe uitbreiding om alles te kunnen opslaan”, zegt Frederik Pollet.
 2. Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhandels: “Deze man moet gestopt worden”
  Lille/Merksplas

  Gehaaide winkeldief steelt dure flessen champagne en sterke drank in minstens twee drankenhan­dels: “Deze man moet gestopt worden”

  Drankenhandels Daems uit Lille en Prik & Tik Merksplas zijn beiden het slachtoffer geworden van dezelfde winkeldief. In beide handelszaken ging hij aan de haal met flessen whisky en/of champagne. Alles samen nam hij voor meer dan 2.000 euro mee. Beide zaakvoerders zijn honderd procent zeker dat het om dezelfde dader gaat. “Op de beelden van onze collega zagen we het direct: die man sloeg ook bij ons toe tijdens de feestdagen”, zucht Sam Peeters van Prik & Tik in Merksplas.