Het Stedelijk museum.
Volledig scherm
Het Stedelijk museum. © Stad Hoogstraten

Pop-upescaperoom in Stedelijk Museum

HoogstratenHet Stedelijk Museum van Hoogstraten krijgt van 4 februari tot 27 maart een pop-upescaperoom. In ‘Kamer 23’ word je honderd jaar teruggenomen in de tijd naar Hotel De Zwaan.

 1. Café Roma sluit na 80 jaar de deuren: “Mogelijk plaats in nieuw gebouw, maar zou graag pop-up openen op de Vrijheid in tussenperiode”
  Hoogstraten

  Café Roma sluit na 80 jaar de deuren: “Mogelijk plaats in nieuw gebouw, maar zou graag pop-up openen op de Vrijheid in tussenperi­o­de”

  Café de Roma op de Vrijheid in Hoogstraten was donderdag aan zijn laatste dag toe. Na meer dan 80 jaar wordt het pand binnenkort afgebroken om plaats te ruimen voor een nieuwbouw. Uitbater Pierre Verstraeten had gehoopt een tijdelijke oplossing te vinden elders op de Vrijheid. “Maar de eigenaar van de leegstaande panden als De Tram en de koffiebar ernaast wil niet meewerken en de Blauwe Regen mag geen horeca meer zijn. Jammer, want ze staan gewoon leeg”, zucht Pierre Verstraeten.
 2. Verloren Maandag: 5x appelbollen en worstenbroden met een twist in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Verloren Maandag: 5x appelbol­len en worstenbro­den met een twist in de provincie Antwerpen

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in heel de provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar een ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou enkele bakkers uit waar je naast de traditionele lekkernijen ook speciale varianten kan kopen.
 1. RESTOTIP. Bistro Le Paige: culinair genieten in gezellig Koetshuis
  PREMIUM
  Herentals

  RESTOTIP. Bistro Le Paige: culinair genieten in gezellig Koetshuis

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Le Paige, één van de twee eetgelegenheden van Jelle Ver Berne in het Koetshuis op het domein van Kasteel Le Paige in Herentals. Sinds vorige zomer kan je hier komen genieten van verfijnde bistrogerechten. Ook vegetariërs vinden er zeker hun gading.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 3. Slachtoffer van home invasion ‘werd gedwongen’ tot hulp bij drugslabo's: hij riskeert nu 6 jaar cel
  PREMIUM
  Oud-Turnhout/Merksplas

  Slachtof­fer van home invasion ‘werd gedwongen’ tot hulp bij drugsla­bo's: hij riskeert nu 6 jaar cel

  Een 46-jarige man uit Oud-Turnhout dreigt in zijn eentje te moeten opdraaien voor twee drugslabo’s in Merksplas en Oud-Turnhout. De man zegt dat hij gedwongen werd om mee te werken aan de labo’s waar onder andere crystal meth werd gemaakt. “Anders zou de drugsbende geweld gebruiken tegen vrouw en kinderen.” Toch stond de man als enige beklaagde terecht. Hij riskeert 6 jaar cel.