Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Politie vindt 10 kilo cannabis bij wegcontrole

HoogstratenEen man uit Roubaix vliegt twee jaar achter de tralies. De man werd in september in Hoogstraten betrapt in het bezit van 10 kilogram cannabis.

 1. The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alternatief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”
  Brasschaat/Vlaanderen

  The Big Bounce trekt naar Vlaamse scholen: “We hopen alterna­tief te zijn voor afgelaste sportdagen of bos- en zeeklassen”

  De organisatoren van The Big Bounce, een muziekfestival in combinatie met (enorme) springkastelen, trekken dit voorjaar met hun concept naar Vlaamse scholen. Na twee succesvolle edities op het domein De Ster in Sint-Niklaas willen de broers Jan en Guy Pluym niet nog eens jaar zonder The Big Bounce. “Scholen mogen buiten de muren niets organiseren dus wij hopen hiermee een perfect alternatief aan te bieden”, klinkt het bij de broers.
 2. Topjaar voor de aardbei, minder jaar voor de tomaat: Coöperatie Hoogstraten boekt toch recordomzet
  Hoogstraten

  Topjaar voor de aardbei, minder jaar voor de tomaat: Coöperatie Hoogstra­ten boekt toch recordom­zet

  De Coöperatie Hoogstraten heeft het bijzondere jaar 2020 afgesloten met een absolute recordomzet van 290 miljoen euro ofwel 48 miljoen euro meer dan het jaar 2019 wat toen al een record was. Die omzetstijging komt er vooral door de areaaluitbreiding van de tomaten die nochtans wel een slecht jaar qua prijsvorming beleefden. De aardbeien boekten een record met een gemiddelde prijs van 4 euro per kilogram.
 1. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

 2. Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevonden, museum had diefstal niet opgemerkt
  Play

  Kopie van Da Vinci's Mundi teruggevon­den, museum had diefstal niet opgemerkt