Kristof Pieters
Volledig scherm
© Kristof Pieters

Politie tevreden over eerste terrasdag: nauwelijks incidenten, wel enkele vechtpartijen en nachtlawaai

KempenDe politiezones in de Kempen hebben nauwelijks moeten ingrijpen tijdens de eerste dag dat de terrassen weer open mochten. Op enkele vechtpartijen en gevallen van openbare dronkenschap na bleef het vrij rustig. In Hoogstraten, Turnhout, Beerse en Rijkevorsel werden enkele dronken bestuurders betrapt. De politie Regio Turnhout stelde dan weer vast dat op sommige horecazaken niet alle regels perfect werden nageleefd.

 1. Kandidaat-ontwerpers cultuurhuis kunnen aan de slag, maar dossier blijft voor tegenkanting zorgen
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Kandidaat-ontwerpers cultuur­huis kunnen aan de slag, maar dossier blijft voor tegenkan­ting zorgen

  De gemeenteraad heeft – met oppositie tegen meerderheid – het licht op groen gezet voor de ‘gunningsleidraad’ voor het nieuwe cultuurhuis op de site Pax. De kandidaten uit de eerdere selectieprocedure zullen nu op basis van die leidraad een ontwerp indienen. De oppositie en ook de actiegroep Red het Rozenkranspark kanten zich nog altijd tegen de te grootse plannen en de verkeersimpact. Ondertussen is er zelfs een nieuwe actiegroep ‘Hoogstraten staat seffens stil’ ontstaan.
 2. Protest tegen enorme besparingen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”
  Kempen

  Protest tegen enorme besparin­gen bij de Lijn: "1 op 4 Kempense bushaltes verdwijnt. Dit is een aanval op ons openbaar vervoer”

  De Lijn gaat vanwege besparingen opnieuw snoeien in het aantal bushaltes in Vlaanderen. In de Kempen alleen al zouden er 502 haltes verdwijnen, ongeveer een kwart van het huidige aantal. Momenteel is het echter nog niet bekend om welke haltes het precies gaat, maar toch voert de PVDA nu al actie. “Het lijkt haast wel of de Vlaamse regering wil dat niemand nog gebruikmaakt van het openbaar vervoer.”