Enkele screenshots uit het filmpje van het vuurwerk in Hoogstraten.
Volledig scherm
Enkele screenshots uit het filmpje van het vuurwerk in Hoogstraten. © Repro Toon Verheijen

Politie heeft verdachten in het vizier van gevaarlijk vuurwerkincident op de Vrijheid

HoogstratenDe politie is de verdachten op het spoor van het vuurwerkincident dat zich voordeed op de Vrijheid in Hoogstraten. Vuurwerk Oppositiepartij Anders pleit er ondertussen voor om – samen met andere Kempense gemeenten – de strijd aan te gaan tegen het vuurwerk. Burgemeester Marc Van Aperen (Hoogstraten Leeft) geeft tegelijkertijd aan dat het een federale verantwoordelijkheid is. 

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Hoogstraten in 2023 en 2025 opnieuw gaststad voor Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor nieuwelingen en junioren
  Hoogstraten

  Hoogstra­ten in 2023 en 2025 opnieuw gaststad voor Belgisch Kampioen­schap Wielrennen voor nieuwelin­gen en junioren

  Het wielrennen heeft de stad Hoogstraten ontdekt. Na het BK voor aspiranten in 2021 is Hoogstraten in 2023 en 2025 opnieuw gaststad voor het Belgisch Kampioenschap. En ze gaan een stapje verder, want in 2023 staat het BK voor nieuwelingen (jongens en meisjes) op de agenda en in 2025 dat voor de de juniores. Bicycle Club Hoogstraten en De Hoogstraatse Spurters vzw staan in voor de organisatie.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.