Het weiland in de buurt van het ecoduct is enorm drassig en de plantgaten zijn volledig vol water gelopen.
Volledig scherm
Het weiland in de buurt van het ecoduct is enorm drassig en de plantgaten zijn volledig vol water gelopen. © Stad Hoogstraten

Plantactie voor nieuw bos aan ecoduct De Munt uitgesteld

HoogstratenDe plantactie aan het ecoduct De Munt die normaal zaterdag gepland stond, wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. De staat van het terrein laat niet toe dat er geplant kan worden.

 1. 't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangesloten, in 2019 waren dat er maar 30"
  Hoogstraten

  't Ver-Zet-je ziet aantal gezinnen in nood fors toenemen: “In 2021 waren 174 gezinnen aangeslo­ten, in 2019 waren dat er maar 30"

  Welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je had in 2021 niet minder dan 174 gezinnen die het wekelijks moest helpen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Gelukkig volgt ook de ‘aanvoer’ van goederen zodat alle gezinnen ook daadwerkelijk geholpen kunnen worden en kan ’t Ver-Zet-je ook rekenen op een vaste groep vrijwilligers om alles bol te werken. “We zoeken nu naar een nieuwe uitbreiding om alles te kunnen opslaan”, zegt Frederik Pollet.
 1. ‘Uitbaters’ van gigantisch drugslabo in boerderij riskeren tot 8 jaar cel: “Erf stond vol plassen chemisch afval en water van gracht was gitzwart”
  PREMIUM
  Meer/Rijkevorsel

  ‘Uitbaters’ van gigantisch drugslabo in boerderij riskeren tot 8 jaar cel: “Erf stond vol plassen chemisch afval en water van gracht was gitzwart”

  Het Openbaar Ministerie vordert celstraffen tot acht jaar voor de negen leden van een drugsbende die schuilging achter een van de grootste drugslabo’s ooit. Het lab werd in de zomer van 2018 opgedoekt in een boerderij in de Beeksestraat in Meer. Op het moment van de inval stonden er maar liefst 11 ton aan chemische stoffen voor de aanmaak van de synthetische drugs. De bende zou er meer dan twee miljoen euro mee verdiend hebben.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.