Het bewakingspersoneel van de gevangenis in Wortel heeft het werk neergelegd.
Volledig scherm
Het bewakingspersoneel van de gevangenis in Wortel heeft het werk neergelegd. © Toon Verheijen

Personeel gevangenis Wortel is agressie gedetineerden en laks optreden directie beu: “Agressie en doodsbedreigingen kunnen toch niet de norm worden?”

WortelIn de strafinrichting in Wortel heeft het personeel voor 48 uur het werk neergelegd. De werknemers zijn de agressie en de straffeloosheid binnen de gevangenismuren beu. De druppel die de emmer deed overlopen, waren de doodsbedreigingen aan het adres van een van de collega’s eind augustus. “Laat dit een signaal zijn dat we écht wel oplossingen willen op lange termijn.”

 1. Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoosjes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-printer draait nu dag in, dag uit”
  PREMIUM
  Merksplas

  Hanne (34) lanceert ‘doe-het-zelfdoos­jes’ om oorbellen voor kinderen te maken: “3D-prin­ter draait nu dag in, dag uit”

  Hanne Marynissen (34) van Maryn Jewelsandmore uit Merksplas lanceerde vorige week een ‘doe-het-zelf’-pakketje om thuis samen met de kinderen oorbelletjes, haarspeldjes of magneetjes te maken met vormpjes in klei. Sinds ze het bekend maakte, draait haar 3D-printer 24 uur op 24 en zeven dagen op zeven. Vanuit heel Vlaanderen stromen de bestellingen binnen. “Heel de familie en mijn beste vriendin komen hier zelfs helpen want anders is het niet bij te houden”, lacht Hanne. “Blijkbaar ben ik zowat de enige die zo'n pakketjes met zelfgemaakte mallen maakt en verkoopt.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 3. Taeymans Coffee Roasters organiseert twee weekends grote kerstmarkt, zussen Pauline en Annelore openen pop-up van kledingwebshop Loreline: “We willen hier gezelligheid brengen”
  Hoogstraten

  Taeymans Coffee Roasters organi­seert twee weekends grote kerstmarkt, zussen Pauline en Annelore openen pop-up van kledingweb­shop Loreline: “We willen hier gezellig­heid brengen”

  Jurgen Taeymans van Taeymans Coffee Roasters organiseert in de weekends van 10, 11 en 17, 18 december een grote kerstmarkt in en rond zijn winkel aan de Meerseweg. Een twintigtal lokale handelaars en kunstenaars hebben al toegezegd om een of meerdere dagen te komen. Tegelijkertijd hebben de zussen Pauline en Annelore Broos er hun pop-upwinkel Loreline geopend met de hulp van mama Marleen. “Kerst is de tijd van gezelligheid en dat willen we hier creëren”, klinkt het.