Ben van de Zegel van De Jachthoorn/Le Cirq en Paul Snoeys van de Gulden Coppe in Hoogstraten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ben van de Zegel van De Jachthoorn/Le Cirq en Paul Snoeys van de Gulden Coppe in Hoogstraten. © Toon Verheijen

Permanent uitgebreide terrassen? In Hoogstraten en randgemeenten zien ze het wel zitten: “Meer gezelligheid en leven in de brouwerij”

Hoogstraten/Baarle-Hertog/Rijkevorsel/Beerse/MerksplasHeel wat gemeentes in Vlaanderen bekijken of de uitgebreide terrassen langer, of zelfs permanent, kunnen blijven staan. In de stad Hoogstraten blijven ze al zeker tot eind dit jaar en wordt er nagedacht over een verlenging. “De horeca verdient alle steun.” Ook in andere gemeenten wordt niet weigerachtig gereageerd op het idee.

 1. Stijging prijs bouwmaterialen zorgt voor vertraging bouw school in Zondereigen: “Sloop nog dit jaar, bouw in 2022”
  PREMIUM
  Zondereigen

  Stijging prijs bouwmateri­a­len zorgt voor vertraging bouw school in Zonderei­gen: “Sloop nog dit jaar, bouw in 2022”

  Een tegenvaller voor de bouw van de nieuwe school De Horizon in Zondereigen. De aanbestedingsprocedure leverde vier offertes op, maar die lagen vér boven het geraamde bedrag van 1,7 miljoen euro. Er moet nu een nieuwe aanbesteding gebeuren en zowel het Bisdom als de gemeente zullen iets dieper in de geldbuidel moeten tasten. Beide partijen hopen de vertraging wel te beperken tot enkele maanden.
 2. Mondmaskers verdwijnen in horeca en winkels: “Eindelijk weer die lach van de klanten, zalig!”
  PREMIUM
  Hoogstraten

  Mondmas­kers verdwijnen in horeca en winkels: “Eindelijk weer die lach van de klanten, zalig!”

  De mondmaskerplicht is vanaf vrijdag afgeschaft in de horeca en de winkels en dat wordt door de middenstand toch op gejuich onthaald. Van de bakker tot de kroeg en de frituur: overal wordt er weer bediend met een grote glimlach. “En vooral de klanten opnieuw zien lachen en ze weer meteen herkennen: hoe zalig is dat”, klinkt het zowat in koor. Wij trokken naar de bakker, de frituur, de horeca en een winkelier.
 1. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.